Glumačke svečanosti ”Milivoje Živanović” revijalnog karaktera

Požarevac

Događaji

Glumačke svečanosti ”Milivoje Živanović” revijalnog karaktera

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Glumačke svečanosti ,,Milivoje Živanović” biće održane od 13. do 29. novembra u Centru za kulturu Požarevac i imaće revijalni karakter.

U subotu, 13. novembra, na repertoaru će biti predstava Dramskog studija Centra za kulturu Požarevac ,,Miš maus kuća haus” u 18 sati. U ponedeljak, 15. novembra, biće organizovana promocija monografije ,,Sazvežđe Milivoja Živanovića” u 19 časova u  požarevačkom Gradskom zdanju.

,,Sećanje na velikog Milivoja Živanovića mora da traje. Veliko mi je zadovoljstvo da predstavim da su grad Požarevac i Centar za kulturu zajedničkim naporima uspeli da završe monografiju posvećenu glumcima koji su igrali na festivalu u čast Milivoja Živanovića. Promocija će biti u svečanim salonima Gradskog zdanja”, rekao je Dejan Krstić, član Gradskog veća za nevladine organizacije, kulturu, informisanje, socijalnu politiku i društvene delatnosti.

U  sredu, 17. novembra, biće prikazan film ,,Spomen na glumca”, autora Novice Savića, a u petak, 19. novembra, film u kome je igrao Milivoje Živanović ,,Ciganka”. Sledećeg dana biće prikazano još jedno filmsko ostvarenje u kome je igrao poznati glumac - ,,Pogon B”. Filmovi počinju u 19 časova u maloj sali Centra za kulturu u Požarevcu.

U petak, 26. novembra, Jugoslovensko dramsko pozorište odigraće predstavu ,,Lorencačo” Alfreda de Misea, u režiji Borisa Liješevića. U ponedeljak, 29. novembra, publika će moći da pogleda predstavu ,,Sumrak bogova” reditelja Jagoša Markovića.

Galina Perić, direktorka Centra za kulturu Požarevac, kazala je da su zbog nepovoljne epidemiološke situacije u aprilu bili sprečeni da realizuju ovaj festival na pravi način.

,,I dalje su epidemiološke mere na snazi, ali nam dozvoljavaju da sa pola kapaciteta naše sale realizujemo ove Glumačke svečanosti. Sve predstave će biti odigrane u 20 časova, a karte možete kupiti na biletarnici Centra za kulturu Požarevac, po ceni od 1.000 dinara”, rekla je Perić i dodala da je već sada ulogu novog selektora sledećih Svečanosti ,,Milivoja Živanovića” prihvatio Nikita Milivojević, reditelj.

To Top