Golubačka tvrđava od sutra otvorena za posetioce (FOTO)

Golubac

Društvo

Golubačka tvrđava od sutra otvorena za posetioce (FOTO)

Foto: Tvrđava Golubački grad, E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Dugo smo lepoticu na Dunavu gledali samo spolja, od sutra ćemo moći da pogledamo i njenu unutrašnju lepotu.

Rekonstrukcija tvrđave „Golubački grad“ je završena i biće otvorena za posetioce u subotu 30.marta, u 10 sati.Domaćin je tog dana pripremio poseban srednjovekovni program na Tvrđavi, te će posetioci moći da obiđu kovačku radionicu, radionicu za izradu lukova i strela za decu i radionicu kaligrafije, da prisustvuju takmičenju u streličarstvu, posebnom programu za decu, viteškim borbama i koncertima srednjovekovne muzike.

Spremni za početak

Unutrašnjost Tvrđave  je podeljena u četiri zone koje se razlikuju prema težini, dostupnosti i ceni ulaznice. Zelena zona je dostupna svima i obuhvata najveći deo Tvrđave, dok su ostale tri zone dostupne samo punoletnim posetiocima i obavezan je zvaničan pratilac Kompleksa, zbog izuzetno zahtevnih i opasnih staza.

 

Cena ulaznice kreće se od 120 do 1.200 dinara, u zavisnosti od starosne kategorije posetilaca, kao i da li pojedinačna ili grupna poseta. Takođe, cena se razlikuje po zonama, a cenovnik svi zaiteresovani mogu pogledati OVDE.

Radovi na rekonstrukciji su počeli 2014. godine u okviru projekta „Socijalno-ekonomski razvoj dunavske regije u Srbiji“.Uloženo je ukupno 8,5 miliona evra, od toga 8,36 miliona evra u rekonstrukciju i ta sredstva su izdvojena iz dva IPA fonda (2011. i 2016), a jedan deo je dala Austrijska razvojna agencija.

  • Golubačka tvrđava od sutra otvorena za posetioce (FOTO)
  • Golubačka tvrđava od sutra otvorena za posetioce (FOTO)

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top