golupcani-su-vec-medju-prvih-deset-ostali-iz-branicevskog-okruga-ukljucite-se

Golubac

Info

Golupčani su već među prvih deset, ostali iz Braničevskog okruga - uključite se!

Foto: uzmiracun.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Opštine u kojima bude prikupljeno najviše koverata sa fiskalnim računima dobiće wi-fi zone sa besplatnim internetom – najavljuje Ministarstvo državne uprave.

Opštine u kojima bude prikupljeno najviše koverata sa fiskalnim računima dobiće wi-fi zone sa besplatnim internetom – najavljuje Ministarstvo državne uprave.

 

 

Posle Bele Palanke, najviše koverata sa fiskalnim računima do sada je prikupljeno u Dimitrovgradu, Beloj Crkvi, Plandištu, Golupcu, Sečnju, Prokuplju, Mladenovcu, Bosilegradu, Rakovici, Savskom Vencu i Titelu – pišu Beta i Mondo.

 

S obzirom na to da nagradna igra traje još nekoliko nedelja, ima dovoljno vremena da rezultate poput Golupčana, ostvare i druge opštine Braničevskog okruga. 

 

"Učešćem u nagradnoj igri građani se ne bore samo za sebe i potencijalne vredne nagrade, već i za grad u kojem žive, dok svaki izdati račun ili potvrda za plaćanje karticom (slip) predstavlja doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva", saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

 

Dodatni motiv, osim pojedinačnih nagrada, bila je i vest da će 12 lokalnih samouprava u kojima bude prikupljeno najviše koverata dobiti vaj-faj zone besplatnog interneta.

 

Da bi šanse bile jednake, procene se rade na osnovu prikupljenih računa i broja stanovnika određene opštine. 

 

Inače, samo tokom prvih deset dana, akcija je imala takav odziv da je u jednom trenutku nestalo koverata, a u Srbiji ima pošta koje su morale da ograniče broj, pa je pojedinačno, bilo moguće podići po tri koverte na dan.

 

I vlasnici radnji kažu da sada, računi retko završavaju ostavljeni na pultu ili u korpama za smeće koje su obično kraj kase, mada dodaju, u da skladu sa našim mentalitetom, ima i najneverovatnijih “predloga da se zaradi i podeli nagrada” i pokušaja da se dođe do tuđih ili računa koje su drugi, nevoljni da učestvuju u igri, ostavili trgovcima…  

  

Podsećamo, takmičenje “Uzmi račun i pobedi” je počelo 1. februara, trajaće do  kraja marta, pravo učešća imaju svi punoletni koji prikupe najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova minimalne vrednosti 100 dinara, izdatih u 2017. godini.

 

Inače, ovo je samo jedna od 68 mera u okviru “Godine borbe protiv sive ekonomije”.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top