Goran Skrobonja: „Klopka i druge priče“

Braničevo

Kultura

Goran Skrobonja: „Klopka i druge priče“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Goran Skrobonja je jedan od najpoznatijih srpskih prevodilaca, priređivača, izdavača i pisaca žanrovske proze. Laguna je objavila njegovu petu zbirku kratke proze „Klopka i druge priče“.

I kada pripoveda o vremenskom portal kod Golupca gde domaćin svoje goste zverski ubija uz simboliku pesme King Krimsona „Zbogom, moja gospo iz razigrane vode“, i kada se dotakne zombie epidemije, fudbalskih zavera, slovenskih božanstava i robota, Skrobonjin stil odlikuju izrazita maštovitost i odlični zapleti. Stvarajući efektnu mešavinu horora, SF-a, fantastike, antiutopije i fantazije, on se kritički odnosi prema mitemama naše zajednice, pozivajući se na mnoga dela iz književnosti, filma, stripa, muzike…

Dvanaest pripovedaka, objavljivanih u periodici i tematskim antologijama, jasno svedoči da zbirka „Klopka i druge priče“ ne predstavlja samo ostvarenje sjajnog pisca horor priča i odličnog fantastičara već je, pre svega, celovito književno delo.

Posebnu vrednost knjige čini i pronicljivi i minuciozni pogovor dr Ljiljane Pešikan Ljuštanović, što joj daje specifičnu akademsku ozbiljnost i težinu.

Knjigu „Klopka i druge priče“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl redakcija@ebranicevo.com.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top