Gori deponija u Kučevu, proglašena vanredna situacija u delu opštine

Kučevo

Hronika

Gori deponija u Kučevu, proglašena vanredna situacija u delu opštine

Foto: eKucevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Kako E-Kučevo navodi, do zapaljenja smeća došlo je u večernjim časovima u utorak 21. juna i nadležne službe su odmah reagovale tako što je kompletna mehanizacija JKP-a i Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kučeva odmah izašla na lice mesta i pristupila gašenju.

Radnici JKP „Kučevo“ na čelu sa direktorom, kao i Vatrogasno-spasilačka jedinica Kučeva su sve vreme od izbijanja požara na licu mesta i ulažu ogromne napore da se situacija sanira.

Štab za vanredne situacije opštine Kučevo doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Kučevo, na parceli opštinske deponije, i dao je se saglasnost JKP „Kučevo“ za angažovanje drugog pravnog lica koje poseduju potrebnu mehanizaciju za sanaciju i sprečavanje širenja požara na opštinskoj deponiji.

Na terenu se sada nalazi i specijalizovano pravno lice koje preduzima sve neophodne mere. Preporučuje se građanima da, ako primete povećane količine dima u delovima grada gde žive, nose zaštitne maske.

U toku je istraga o tome kako je zapaljena deponija i još uvek se ne isključuje mogućnost da se radi o ljudskom faktoru.

To Top