Grad daruje đake prvake

Požarevac

Događaji

Grad daruje đake prvake

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, i Goran Nestorović, član Gradskog veća zadužen za prosvetu, posetili su Osnovnu školu ,,Dositej Obradović” u Požarevcu i đacima prvacima uručili pakete sa školskim priborom.

Pavlović je istakao da je grad nabavio 655 paketića u vrednosti od 525.000 dinara.

,,U paketićima se nalaze najosnovnije potrepštine za polazak u školu. Ovo je jedna u nizu aktivnosti gde grad pomaže porodicama sa decom”, kazao je prvi čovek Požarevca.

U požarevačkoj Osnovnoj školi ,,Dositej Obradović” u prvi razred krenulo je 112 učenika, a paketići su podeljeni i u drugim obrazovnim ustanovama.

Paketići za prvake

Marija Trnavac i Marija Vlajović, pomoćnice gradonačelnika, obradovale su decu u Osnovnoj školi ,,Sveti Sava” i ,,Jovan Cvijić”. Paketiće u školama ,,Desanka Maksimović” i ,,Vuk Karadžić” podelili su Predrag Mijatović, predsednik skupštine i Ivan Pantić, član Gradskog veća.

U školi ,,Kralj Aleksandar I” paketiće prvacima su podelili članovi Gradskog veća Vlada Petrović i Dejan Krstić, a u obrazovnoj ustanovi ,,Sveti vladika Nikolaj” članovi Gradskog veća Bojan Dinić i Milan Jović.

U Osnovnoj školi ,,Miloš Savić” paketiće je đacima podelio član Gradskog veća Srđan Miletić.

To Top