Grad nagrađuje povodom 15. oktobra, predložite najzaslužnije

Požarevac

Društvo

Grad nagrađuje povodom 15. oktobra, predložite najzaslužnije

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja grada Požarevca objavio je javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu nagrada i povelja grada Požarevca povodom 15. oktobra – Dana oslobođenja Požarevca.

Nagrada grada Požarevca dodeljuje se zaposlenima, privatnim preduzetnicima, mladim talentima, individualnim poljoprivrednim proizvođačima i građanima za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu u oblasti: privrede, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva,  obrazovanja, kulture, sporta, doprinosa u akcijama socijalnog i humanitarnog karaktera, stvaralaštva mladih i drugim oblastima.

Povelja grada Požarevca dodeljuje se privrednim društvima, preduzećima, ustanovama, državnim organima, mesnim zajednicama, udruženjima i društvenim organizacijama za izvanredne rezultate i dostignuća u radu u oblasti: privrede, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, kulture sporta, doprinosa u akcijama socijalnog i humanitarnog karaktera, stvaralaštva mladih i drugim oblastima. 

Uslovi za dodelu nagrada i povelja su da je predloženo fizičko lice državljanin Republike Srbije i da je predloženo pravno lice registrovano, odnosno deluje na teritoriji Požarevca.

Povodom 15. oktobra – Dana oslobođenja grada Požarevca može se dodeliti najviše pet nagrada i povelja.

Pravo predlaganja kandidata za nagradu i povelju imaju sva pravna i fizička lica, koja, ukoliko ispunjavaju propisane uslove, mogu i sama sebe predložiti, kao i odbornici Skupštine grada, članovi Gradskog veća i članovi Odbora.

Predlagači pravna lica dostavljaju svoje adrese sedišta, a predlagači fizička lica dostavljaju svoje lične podatke: ime i prezime i adresu stanovanja. 

Predlog se dostavlja u pisanoj formi sa obrazloženjem i sadrži podatke o kandidatu, s navođenjem adrese stanovanja za fizička lica i adrese sedišta za pravna lica, podatke o delu koje se predlaže i rezultate rada kandidata .  

Uz predlog se dostavlja i delo koje se predlaže, ili overena fotokopija odgovarajuće dokumentacije, ako po prirodi stvari delo nije moguće dostaviti, koja se posle odlučivanja o nagradi ili povelji ne vraća predlagaču. 

Predlozi za dodelu nagrada ili povelje dostavljaju se pisarnici Gradske uprave Požarevca. Rok za dostavljanje predloga je ponedeljak, 26. septembar. 

Odluku o dodeli nagrade i povelje grada Požarevca donosi Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja.

To Top