Grad naplatio penale od izvođača, uskoro nova javna nabavka

Požarevac

Društvo

Grad naplatio penale od izvođača, uskoro nova javna nabavka

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Iako je najavljen završetak montažne parking garaže do kraja godine, to nije moguće jer još uvek nije raspisana javna nabavka.

Spratna garaža je nabavljena prošle godine i koštala je oko 44,7 miliona dinara sa PDV-om. Za izvođača radova pregovaračkim postupkom izabrana je firma „Metalpress projekt“ iz Kraljeva i ugovor je zaključen 25.oktobra, sa rokom završetka radova od 90 dana.

>>PREGOVARAČKIM POSTUPKOM DO NOVE PARKING GARAŽE<<

Rok za završetak radova dva puta je produžavan, međutim, radovi ipak nisu završeni.

>>ISTEKAO POSLEDNJI ROK A SPRATNA GARAŽA NIJE ZAVRŠENA<<

I dok montažna garaža čeka nove majstore, građani su zabrinuti ko će završiti započete radove, s obzirom da se na konkurs prošle godine javila samo firma „Metalpress projekt“ iz Kraljeva. Na pitanje da li može ista firma  da se javi na novu javnu nabavku, Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca je rekao:

„Grad je naplatio penale zbog toga što radovi nisu završeni u predviđenom roku i dao firmi negativnu referencu. Ne želim ništa da prejudiciram, sada je sve na komisiji za javne nabavke.“

 

Bane Spasović

Uskoro se očekuje raspisivanje nove javne nabavke, najavila je Marija Papović, direktorka JKP „Parking servis“ Požarevac.

„Grad je angažovao Zavod za veštačenje za procenu izvršenih radova i onih koji trebaju da se izvrše. Nakon toga se raspisuje javna nabavka za nastavak posla. Nema tu još mnogo posla, nadam se da ćemo u naredna tri - četiri meseca da stavimo taj objekat u funkciju“, istakla je Papović.

 

Marija Papović

Požarevac raspolaže sa ukupno 1.000 parking mesta na zatvorenim i otvorenim parkiralištima, a trenutno, dok su u toku investicije na nekoliko lokacija u gradu, raspolaže sa svega 300 mesta.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top