Grad Požarevac stipendira 66 studenata

Požarevac

Događaji

Grad Požarevac stipendira 66 studenata

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, potpisao je ugovore sa studentima kojima je odobrena stipendija za školsku 2021/2022. godinu.

Grad je za stipendiranje 66 studenata izdvojio 6.600.000 dinara iz budžeta. Pavlović ističe da su u ovom krugu dodeljene 54 stipendije za studente prvog i 12 za studente drugog i trećeg stepena visokog obrazovanja. Oni će stipendiju primati devet meseci, svakog meseca po 10.000 dinara.

,,Stipendija koja vam stiže je od svih građana i predstavlja njihovo priznanje, ali i nadu da ćete stečeno znanje možda usavršiti u drugoj, ali upotrebiti u svojoj zemlji. Nije tajna agenda da nam je upravo to deo dugoročnog plana Požarevca, a krajnji cilj je da što više vas zadržimo u našem gradu”, kazao je Pavlović.

 

Saša Pavlović potpisao ugovor sa stipendistima

Ugovori o stipendiranju su dodeljeni najboljim studentima iz Požarevca: Aleksandru Miliću, studentu treće godine Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, Mateji Jankoviću, studentu druge godine Mašinskog fakulteta u Beogradu, Milici Tubić, koja je na petoj godini Medicinskog fakulteta u Beogradu, Milošu Pantiću, studentu četvrte godine Pravnog fakulteta u Beogradu, Milici Stojadinović, studentkinji druge godine Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, Obrenu Gojkoviću koji pohađa drugu godinu Filološkog fakulteta u Beogradu i Anđeli Popović, studentkinji prve godine master akademskih studija za terorizam, organizovani kriminal i bezbednost na Univerzitetu u Beogradu.

Ostali studenti, dobitnici stipendija, nisu bili prisutni zbog trenutne epidemiološke situacije.

To Top