Grad Požarevac uručio 60 stipendija najboljim studentima

Požarevac

Događaji

Grad Požarevac uručio 60 stipendija najboljim studentima

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je obavljena svečana dodela stipendija studentima sa teritorije grada koji su postigli izuzetne rezultate na svojim fakultetima.

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, rekao je da studenti koji postaju stipendisti postaju i svojevrsni ambasadori Požarevca i Braničevskog okruga, i podsetio da je novac koji će dobiti, novac svih građana.

Saša Pavlović

„Prenosite dobar glas o gradu, svojim porodicama, ali najpre o sebi i taj glas će vas pratiti tokom čitave karijere. Uveren sam da će pravi plodovi vašeg rada tek biti ubirani. Ovo priznanje koje danas dobijate je mnogo više od novca. Želeo bih da uvek imate na umu da to nije novac gradske uprave, odnosno neke vlasti, već novac svih građana koji ste zaslužili svojim znanjem i zalaganjem. Ovo je možda i najbolji trenutak da se setite vaše prve učiteljice ili učitelja, one nastavnice ili nastavnika koji je usadio u vas ljubav prema oblasti koju danas studirate, i tako učinio da se nađete danas na ovom mestu“, rekao je gradonačelnik i čestitao studentima na ostvarenom uspehu i zasluženim stipendijama.

 

Stipendisti sa gradonačelnikom, predsednikom Skupštine grada i članom Gradskog veća za obrazovanje

Ove godine će 60 studenata deset meseci dobijati po 10.000 dinara, a u narednom periodu očekuje se raspisivanje još jednog konkursa za dodelu još pet stipendija. Grad je za stipendije u 2021. godini izdvojio 6.500.000 dinara.

Dodela je obavljena u nekoliko grupa zbog aktuelne epidemiološke situacije.

To Top