Grad poziva obveznike da pređu na novi model fiskalizacije

Požarevac

Saopštenja

Grad poziva obveznike da pređu na novi model fiskalizacije

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

U skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, svi obveznici fiskalizacije su dužni da najkasnije do 30. aprila pređu na novi model fiskalizacije, koji podrazumeva upotrebu novog hardverskog ili softverskog rešenja, podsećaju iz Informativne službe grada Požarevca.

U skladu sa tim, kako se dalje navodi u saopštenju, potrebno je da počev od 1. maja obveznici izdaju nove fiskalne račune sa QR kodom, kako bi nastavili da rade u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji. U suprotnom, obveznici će biti podložni kaznenim merama.

Obveznici fiskalizacije su u obavezi da najpre putem portala Poreske uprave ePorezi prijave lokacije poslovnog prostora i poslovnih  prostorija, a zatim je potrebno da preko elektronskog servisa za fiskalizaciju, autorizovane osobe traže izradu bezbednosnih elemenata za određeni PIB i određeni poslovni prostor koji su prijavili. Važno je da obveznik naruči bezbednosni element kada je spreman za efiskalizaciju, odnosno kada zna koji fiskalni uređaj će koristiti.

Kada je reč o fiskalnim uređajima, Poreska uprava je do sada odobrila čak 423 elemenata elektronskog fiskalnog uređaja, a spisak elemenata i proizvođača se nalazi na linku

„Pozivamo vas da, ukoliko ste obveznik fiskalizacije, u najkraćem roku ispunite zakonsku obavezu, s obzirom na to da je ostalo malo vremena do obaveznog prelaska na novi model e-fiskalizacije“, navedeno je u saopštenju Informativne službe grada Požarevca.

To Top