Grad radi na izmeni odluke o kućnim ljubimcima, ali će odgajivačnica pasa biti izmeštena

Požarevac

Društvo

Grad radi na izmeni odluke o kućnim ljubimcima, ali će odgajivačnica pasa biti izmeštena

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Lazar Stanojević, načelnik Gradske uprave Požarevac, rekao je za E-Braničevo da je odgovorio na zahtev koji je podneo Saša Isaković, upravnik stambene zajednice Mačvanska 21.

U zahtevu koji je Isaković predao načelniku Gradske uprave u ime stanara više zgrada u Mačvanskoj i Vardarskoj ulici u Požarevcu, oni traže da grad primeni Odluku o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji grada Požarevca, konkretno da se iseli na drugu lokaciju odgajivačnica pasa koja se nalazi u centralnoj gradskoj zoni, na adresi Mačvanska 20.

KOMŠIJE TRAŽE HITNO IZMEŠTANJE ODGAJIVAČNICE PASA IZ CENTRA POŽAREVCA

Načelnik je u vrlo kratkom roku odgovorio na zahtev.

„Gradska uprava Požarevac će postupiti u skladu sa odlukom koja je stupila na snagu i u skladu sa zakonom o inspekcijskom nadzoru“, odgovorio je Stanojević.

Kako objašnjava, to znači da će ispektor izaći na teren i postupiti onako kako je predviđeno odlukom.

Iako je po rečima Dušice Đorđević Popović, zakonske zastupnice Udruženja „Požarevačke šapice“, odluka predata Ustavnom sudu na procenu ustavnosti i još uvek nije stigao odgovor, odluka je ipak juče u celosti stupila na snagu.

ODLUKA O DRŽANJU DOMAĆIH ŽIVOTINJA U POŽAREVCU PRED USTANVNIM SUDOM

Kako objašnjava Stanojević, kada se radi ocena ustavnosti postoji mogućnost da se donese rešenje kojim će se odložiti stupanje na snagu sporne odluke čija se ustavnost ispituje i u tom slučaju odluka grada ne bi stupila na snagu do momenta donošenja ocene ustavnosti.

„Grad nije dobio nikakvo rešenje od Ustavnog suda, tako da je Odluka o držanju kućnih ljubimaca od juče u potpunosti stupila na snagu i biće primenjena. U međuvremenu se traži kompromisno rešenje, odnosno radi se na izmeni i dopuni odluke“, kazao je on.

Po njegovim rečima građani koji imaju veći broj kućnih ljubimaca od dozvoljenog broja nemaju razloga za brigu jer sigurno neće inspektori da obilaze domaćinstva i kažnjavaju. Kako objašnjava, inspektori će postupati po prijavi i upozoravati vlasnike životinja, odnosno davati naloge i određeni vremenski rok za izvršenje.

„Trudićemo se da budemo što fleksibilniji dok se ne završi nacrt izmene i dopune odluke“, zaključio je načelnik Gradske uprave Požarevac.


 

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top