Grad raspisao javnu nabavku za rekonstrukciju prostorne celine “Čikoš”

Požarevac

Društvo

Grad raspisao javnu nabavku za rekonstrukciju prostorne celine “Čikoš”

Foto: Arhiva, projektna dokumentacija

How Good Of A Friend Are You Really?

Procenjena vrednost javne nabavke, koja se sprovodi u otvorenom postupku, je 39.926.167,00 dinara bez PDV-a.

“Čikoš” predstavlja mikro celiku u okviru užeg gradskog jezgra Požarevca, formiranog tokom 19. i početkom 20.veka, i nalazi se na parceli koja se sa južne strane graniči sa ulicom Veljka Dugoševića, a sa severne sa Takovskom ulicom, dok je sa istočne i zapadne strane nekoliko zgrada svojim glavnim fasadama orjentisano prema ovom prostoru i one su kao deo ukupnog fonda graditeljskog nasleđa u Požarevcu.

Urbanistički projekat rekontrukcije izradilo je preduzeće “BMD BAU” iz Beograda, kako se navodi u dokumentaciji, u skladu sa preporukama i smernicama Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Smederevo.

Projektom je predviđeno da se po sredini prostorne celine uvede nova pešačka komunikacija. Bista Pavla Savića po projektu se nalazi u južnom delu prostora, a dijagonalno od nje smešten je urbani mobilijar za decu. U celom prostoru “Čikoša” smeštene su klupe i prostorna instalacija pod nazivom “urbana šuma”, u vidu vertikalnih cevi, koja služi za igru dece.Šahovski kompleti smešteni su na severozapadnom delu “Čikoša” i sastoje se od stola i dve klupe.Projektom je predviđena i fontana, kao i letnje bašte za ugostiteljske objekte. Kompletan urbanistički projekat pogledajte OVDE.

Gradska uprava grada Požarevca raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju prostorne celine “Čikoš”. Krajnji rok za podnošenje ponuda je 29. januar do 12 časova.

Zainteresovani ponuđači mogu izvršiti uvid i preuzimanje konkursne dokumentacije u prostorijama Gradske uprave Požarevac, radnim danima od 10 do 14 časova, na Portalu javnih nabavki i na internet adresi naručioca www.pozarevac.rs.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top