Grad raspisuje javnu nabavku za obavljanje gradskog prevoza

Požarevac

Društvo

Grad raspisuje javnu nabavku za obavljanje gradskog prevoza

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Odbornici Skupštine grada Požarevca doneli odluku o pokretanju postupka javno privatnog partnerstva sa elementima koncesije za obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji grada.

Prema odluci grad je dužan da u postupku javno – privatnog partnerstva za javni prevoz izradi predlog projekta javno – privatnog partnerstva i dostavi ga Komisiji i nadležnim organima. Po dobijanju saglasnosti donosi se odluka o pokretanju javne nabavke za izbor najpovoljnijeg partnera po odredbama Zakona o javnim nabavkama.

„ Očekujemo po zakonu i na osnovu javno – privatnog partnerstva da će mnoge kategorije građana imati besplatan prevoz, poput invalida, dece sa posebnim potrebama, vojnih lica, policajaca. Druge katagorije imaće popust na gradski prevoz, verujem da će to biti jedan veliki efekat, a pošto smo snimili situaciju i uradili elaborate, videćemo za koje linije ćemo posebno zahtevati da idu češće ka Požarevcu i Kostolcu“, rekao je Bane Spasović, gadonačelnik Požarevca, nakon sednice Skupštine grada.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top