Grad uložio 1,37 milijardi dinara u infrastrukturu seoskih sredina

Požarevac

Politika

Grad uložio 1,37 milijardi dinara u infrastrukturu seoskih sredina

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

I ovog četvrtka održana je konferencija za medije u prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Požarevcu, a tema je bila ulaganje u seoske mesne zajednice.

U infrastrukturu u seoskim sredinama od 2016. do 2019. godine grad je uložio 1,37 milijardi dinara od ukupno 5,25 milijardi na teritorji Požarevca, rekao je Bane Spasović, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Požarevcu.U ovu sumu nisu uračunata ulaganja u poljoprivredu i investicije koje se sprovode preko javnih preduzeća.

„U periodu od 2016. do 2018.godine  uloženo je gotovo 1,29 milijardi dinara, u 2019. godini ulaganja u seoske mesne zajednice iznosi 345 miliona dinara, tome treba dodati još 95 miliona dinara koje očekujemo od „Elektroprivrede“ Srbije, sredstva za prošlu godinu, koja će biti uložena u putnu infrastrukturu na području Starog Kostolca, Bubušinca, Maruljevca, Bradarca, Drmna i Klenovnika. U 2019. godini, realizovane su, ili su u toku, investicije vredne 303 miliona dinara i odnose se na ulaganja u kišnu i fekalnu kanalizaciju, vodotokove drugog reda i putnu infrastrukturu. U održavanje vodotokova drugog reda, podsetiću, u poslednje četiri godine uloženo je blizu 200 miliona dinara, između ostalog u čišćenje starog korita reke Mlave. Zaključno sa 2019. godinom treba da bude uređeno više od 10 kilometara vodotokova drugog reda, čime će se cifra za ovu namenu popeti na više od 300 miliona dinara. Do kraja godine očekuju se investicije u vrednosti od 42 miliona dinara većim delom u putnu infrasrtukturu. U periodu od 2016. do 2018. godine urađeno je 50 kilometara puta na teritoriji seoskih mesnih zajednica, od sedamdesetak koliko je urađeno na teritoriji grada. Ukupna vrednost radova je 436 miliona dinara. U tekućoj godini na seoskom području planirano je da se uradi 8,2 kilometra putne mreže, a vrednost ovih radova je oko 86,5 miliona dinara“, rekao je Spasović.

 

Bane Spasović, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Požarevacu

Toplifikaciju su dobili Ćirikovac, Petka, Stari Kostolac, Drmno, što je koštalo oko 200 miliona dinara. U primarni vod fekalne kanalizacije Lučica - Prugovo – Poljana uloženo je 93 miliona dinara, a u sekundarni vod do sada 190 miliona dinara. U ovom periodu urađeni su sportski tereni u naseljima Bare, Kasidol, Nabrđe, Bratinac, Klenovnik, Živica i ove godine radi se Dubravica, podsetio je Spasović.

Ulaganje u poljoprivredu biće posebna tema na nekoj od narednih konferencija za medije. Spasović je podsetio da građani seoskih mesnih zajednica više ne plaćaju naknadu za javnu rasvetu što je olakšanje za kućni budžet za 400 do 700 dinara mesečno.

Većina od desetak očišćenih divljih deponija je na seoskom području, ali o tome će biti više reči u okviru teme o ekologiji. Predstoji izrada studije opravdanosti i elaborata o iznošenju smeća iz seoskih mesnih zajednica.

Lider požarevačkih naprednjaka, koji je i gradonačelnik Požarevca, više puta je naglasio da u Požarevcu ne postoje građani drugog reda i da se ravnomerno ulaže na celoj teritoriji grada.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top