Grad uložio oko 240 miliona dinara u kišnu i fekalnu kanalizaciju

Požarevac

Događaji

Grad uložio oko 240 miliona dinara u kišnu i fekalnu kanalizaciju

Foto: Grad Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

U toku su radovi na širenju fekalne kanalizacije u bočnim ulicama u mesnoj zajednici Zabela. Radove je obišao Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, sa saradnicima, i tom prilikom razgovarao sa meštanima o daljim potrebama meštana ove mesne zajednice.

Predviđeno je postavljanje nove mreže u dužini od 2.756 metara, od kojih je do sada urađeno oko 1.800 metara u pet ulica. Uliv ove kanalizacije biće na postojeću fekalnu kanalizaciju. Izvođač radova je firma „Mašinokop“, a vrednost ove investicije je 31 milion dinara.

Gradonačelnik sa saradnicima obišao radove

Pavlović je ovom prilikom istakao da je u pitanju nastavak svih radova koji se proteklih godina dešavaju na prostoru mesne zajednice Zabela i napomenuo da se na teritoriji grada izvode radovi na prvoj fazi severnog kolektora kišne kanalizacije.

„Završeni su radovi na zameni azbestno-cementnog cevovoda vodovodne mreže u Dalmatinskoj ulici. Trenutno se izvode radovi na izgradnji kišne kanalizacije u Kolubarskoj ulici. Očekuju nas radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u ulici Filipa Višnjića i Sime Simića. Ukupna vrednosti svih ovih radova je 144 miliona dinara. U Kostolcu se trenutno odvijaju radovi na izgradnji fekalne kanalizacije na prostoru Didinog sela, a vrednost radova je oko 90 miliona dinara. Dakle, lokalna samouprava je za izgradnju fekalne i kišne kanalizacije samo u ovoj godini izdvojila blizu 240 miliona dinara“, rekao je gradonačelnik.

Nikola Ljubojević, predsednik Mesne zajednice Zabela, rekao je da je zadovoljan što se radovi privode kraju i dodao da će sledeća tačka na dnevnom redu razgovora sa lokalnom samoupravom biti toplifikacija ove mesne zajednice.

To Top