Gradištanci na niškom sajmu turizma

Veliko Gradište

Turizam

Gradištanci na niškom sajmu turizma

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

Turistička organizacija Veliko Gradište predstavila se na 20. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu.

Sajam je odžan u hali SC „Čair“ od 18. do 20. aprila, a Turistička organizacija opštine Veliko Gradište nastupila je na zajedničkom štandu sa Turističkom organizacijom grada Požarevca.

 

Svečanom otvaranju Sajma prisustvovali su i predstavnici Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija Republike Srbije, pomoćnica ministra Vera Božić Trefalt, predstavnici grada Niša, gradonačelnik Darko Bulatović sa saradnicima i veliki broj turistikčih poslanika iz Srbije i regiona, ali i inostranstva.

Niški sajam je dobro mesto susreta turističke privrede ponude i tražnje i mesto za poslovne dogovore, prezentacije ali i razmenu inovativnih ideja i sadržaja. Pod kupolom hale „Čair“ svoju ponudu su prezentovali mnogobrojni turistički subjekti: turističke organizacije gradova i opština, turističke agencije, turoperatori, hotelijeri, predstavnici banjskog i zdravstvenog turizma, predstavnici sportsko – rekreativnog turizma i aktivnog odmora, organizatori manifestacija, kao i udruženja samostalnih zanatlija suvenira.

U toku sajma Turistička organizacija potrudila se da na najbolji način predstavi bogatu turističku ponudu opštine Veliko Gradište i posetioce sajma upozna, kako sa prirodnim, tako i sa kulturnim potencijalima. Ulaz na sajam bio je besplatan, što je doprinelo velikom broju posetioca.

„Akcenat ovogodišnjeg sajma stavljen je na aktivni turizam i turizam za mlade koje interesuju kratki odmori sa mnogo avanture, a posebno interesovanje vladalo je za „Uranak festival“. Potencijalnim turistima predočene su velike mogućnosti koje uključuju krstarenje Dunavom, uređene plaže, vožnja pedalinama, sportski tereni, mnogobrojne manifestacije, bogata ponuda ugostiteljskih objekata, noćni život i divni pejzaži prirode koji ušuškavaju Ramsku tvrđavu i manastir Nimnik. Posebnu pažnju privuklo je Srebrno jezero za koje su se interesovali kako mladi tako i udruženja penzionera i sportista koja su zainteresovana za višednevne kolektivne posete“, kažu u TO Veliko Gradište. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top