Građanima na raspolaganju novih 30.000 vaučera

Braničevo

Turizam

Građanima na raspolaganju novih 30.000 vaučera

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Tatjana Matić, saopštila je da će od danas biti omogućene prijave građana za dodatne vaučere za odmor u Srbiji za koje je obezbeđeno još 150 miliona dinara.

Ministarka je podsetila da je od početka 2021. godine dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, a zatim je rebalansom budžeta Vlada Srbije predvidela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma. Zbog velikog interesovanja građana, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo je i dodatnih 150 miliona dinara za novih 30.000 vaučera.

„Resorno ministarstvo je odgovorilo na veliko interesovanje građana i podsticajna mera u vidu turističkih vaučera veoma će značiti kako građanima, tako i oporavku i razvoju domaćeg turizma u post-kovid periodu”, istakla je Matić.

Ona je navela da su za korišćenje turističkih vaučera građanima na raspolaganju 2.230 ugostiteljskih objekta u Srbiji, kao i da su za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

To Top