Građevinski materijal za ugrožene romske porodice

Kostolac

Društvo

Građevinski materijal za ugrožene romske porodice

Foto: GO Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

U Skupštinskoj sali Gradske opštine Kostolac danas su potpisani Ugovori o donaciji građevinskog materijala za adaptaciju objekata ugroženih romskih porodica.

Projekat pod nazivom „Za bolji, lepši i zdraviji život Roma” sprovodi Udruženje „Kreativni Romi”, a koji se realizuje u okviru programa Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma na teritoriji grada Požarevca za period od 2016-2020. godine.

Pomoć je odobrena  u građevinskom materijalu neophodnom za obezbeđivanje osnovnih uslova stanovanja, a ukupan iznos materijala je 1.000.084,00 dinara, što predstavlja najveći iznos koje je Udruženje Roma iz Kostolca dobilo.

„Ukupno je pristiglo oko 70 prijava za dodelu građevinskog materijala, što pokazuje realnu sliku i stanje loše materijalne situacije romskih porodica u Kostolcu”, rekao je  Bajram Morina, član Veća GO Kostolac zadužen za resor socijalna pitanja i nevladine organizacije.

Prema rečima predsednika Udruženja „Kreativni Romi”, Redžepa Alijevića, projektom je obuhvaćeno 20 porodica. Najpre je formirana komisija od šest članova, koja je išla u obilazak ugroženih porodica. Napravljen je i kriterijum po kome je rađen upitnik, a na osnovu koga je vršeno bodovanje odnosno prioriteti ugroženosti.  

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top