gradski-stadion-u-novom-ruhu-za-predstojecu-sezonu

Požarevac

Sport

Gradski stadion u novom ruhu za predstojeću sezonu

Foto: Miroslav Stanković

How Good Of A Friend Are You Really?

Kako se pripremaju fudbaleri, tako se sređuje i gradski stadion u Požarevcu za prestojeću sezonu.

Kako se pripremaju fudbaleri, tako se sređuje i gradski stadion u Požarevcu za prestojeću sezonu.

 
 

 
Miroslav Stanković, dugogodišnji radnik KSC “Požarevac“, svojevremeno i sportski novinar, u septembru prošle godine preuzeo je mesto odgovornog lica na gradskom stadionu u Požarevcu. Veoma retko staje pred foto objektiv, ali voli da fotografiše.Sa još jednim radnikom, Sašom Markovićem, održava teren i objekat. U martu su došla još dva radnika, ali su na početku sezone kupanja prebačeni na bazen. Kako je ovo javna ustanova, ne mogu se zaposliti kvalifikovani radnici. Za održavanje stadiona u ovoj godini iz gradskog budžeta je opredeljeno oko 700 hiljada dinara.

 


Na početku godine na teren je uneto veštačko đubrivo i izvršeno valjanje. Nakon završetka prvenstva dosejana je trava, urađeno prihranjivanje i rasut pesak, a nabavljena su još dva creva za topove za zalivanje, izvršena je zamena dela busena i unet glistenjak i još jednom izvaljan teren.


„Radili smo na objektima na stadionu, ofarbane su stepenice u upravnoj zgradi, sređivane su svlačionice i kupatila, uređen je prostor pod tribinama za treninge mlađih kategorija. Kompletnom popravkom u funkciju su vraćeni toaleti za publiku, koji su bili neupotrebljivi više od pet godina, a napravljene su i metalne stepenice koje se koriste za silazak u toalete“, kaže Stanković.


Popravljena su klizna kapija, kapija na ulazu za posetioce, male kapije na stadionu, napravljena je nova ograda između barake i tribina do bazena.


Nesebičnu pomoć u radu pruža smederevska firma „Enim“ Smederevo, vlasnika Đorđija Bojatovića.

 


Teren, kako tvrdi Stanković, ali i drugi sportski radnici, nikad nije bio u  boljem stanju.   

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top