Gradu predata peticija protiv spalionice

Požarevac

Društvo

Gradu predata peticija protiv spalionice

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici pokreta “Jasno i glasno” predali su danas Gradskoj upravi peticiju protiv izgradnje i puštanja u rad spalionice opasnog otpada na teritoriji Požarevca, sa potpisima oko 1000 građana.

Pokret “Jasno i glasno” krenuo je sa prikupljanjem potpisa u junu na štandu koji je bio postavljen u centru grada, o čemu smo pisali ranije.

Pogledajte OVDE.

Marija Simić Lazarević, zastupnica Pokreta “Jasno i glasno”, kaže za portal E-Braničevo da su četiri dana prikupljali potpise na štandu, a potom su nastavili to da čine na terenu.

“Prilično je dobar odziv građana bio, s tim što mislim da je četiri dana po dva sata dnevno, koliko je bio postavljen štand u centru grada, kratko vreme za prikupljanje potpisa. Međutim, to su bile naše finansijske mogućnosti”, kaže Simić Lazarević.

 

Marija Simić Lazarević (levo) i Jelena Mladenović (desno)

Njihovoj inicijativi pridružili su se pojedinci, fizička lica,  ali i predstavnici drugih grupa i organizacija - Požarevac na FB, Narodne stranke, “1 od 5 miliona” i GG “Iskorak”.

“Uputili smo7.avgusta poziv svima koji su prikupljali potpise  da se sastanemo, združimo potpise i objedinjenu peticiju predamo na adresu grada i nadležnog ministarstva. Niko nam ništa nije dostavio”, kazala je  Jelena Mladenović, generalna sekretarka pokreta “Jasno i glasno”, i dodala da danas predaju peticiju sa oko 1.000 potpisa građana koje su prikupila fizička lica i Pokret “Jasno i glasno”.

Predajom peticije priča ne završava, navode u ovom pokretu.

“Naša druga linija borbe je dokazivanje pred državnim organima nezakonitosti raznih aktivnosti vezanih za spalionicu  jer za sada, prema informacijama kojima raspolažemo, smatramo da je izgradnja spalionice opasnog otpada još uvek u zoni nezakonitog”, kazala je Simić Lazarević. Čekaju, kaže ona, i odgovor od poverenika za informacije od javnog značaja, kome  su podneli žalbu na odgovor grada Požarevca.

“U njemu nam suštinski ništa nije odgovoreno. Upućeni smo na ministarstvo koje nam je odgovorilo da nema nikakva saznanja”, zaključila je Simić Lazarević.

Peticija protiv izgradnje spalionice u Požarevcu biće poslata i Ministarstvu za zaštitu životne sredine, navode dve aktivistkinje.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top