grcic-u-kostolcu-radnici-su-najzasluzniji-u-2017-jos-bolji-rezultati

Kostolac

Privreda

Grčić u Kostolcu: Radnici su najzaslužniji, u 2017. još bolji rezultati

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Prvi čovek Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić obišao u novogodišnjoj noći radnike PK „Drmno” i Termoelektrane Kostolac B i čestitao rekordnu proizvodnju.

Prvi čovek Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić obišao u novogodišnjoj noći radnike PK „Drmno” i Termoelektrane Kostolac B i čestitao rekordnu proizvodnju.

 

 

U Kostolcu je ispisana istorija. Kostolački rudari i energtičari u 2016. godini ostvarili najbolje rezultate ikad.

 

 

 

 

Na površinskom kopu „Drmno“ proizvedeno je  više od  devet miliona tona uglja, što je projekovani maksimum kapaciteta, prvi put otkako je pokrenuta investicija na razvoju kopa, 2009. kada je stavljen u funkciju 5 BTO sistem.

 

 

 

 

Četiri energetska bloka Kostolačkih termoelektrana, elekroenergetskom sistemu Srbije isporučili su 6, 75 milijardi kilovat sati električne energije.

 

Prethodni rekord postavljen je 2013. godine, kada je proizvedeno 6,5 milijardi kilovat sati.

 

 

 

Milorad Grčić, vršilac  dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije i Savo Bezmarević, izvršni direktor za tehničke poslove proizvodnje električne energije EPS-a, obišli su večeras operativni centar 5. BTO sistema i Dispečerski centar PK „Drmno”.

 

Grčić je odatle,  putem radio veze,  radnicima u smeni čestitao postignute rezultate u godini na izmaku kao i predstojeće praznike.

 

 

 

 

 Inače, direktno ili indirektno, u proizvodnji uglja tokom smene učestvuje 330 radnika.

 

„Bez vas termo sektor i elektrane su potpuno beskorisni. Svestan sam u kakvim uslovima radite, nadam se da ćemo u godinama pred nama uspeti da ih poboljšamo. Nadam se da ćete ih koliko dogodine osetiti“, poručio je Grčić i zahvalio se na njihovom doprinosu stabilnosti elekrtoenergetskog sistema Srbije.

 

 

 

 

Potom su čelnici EPS-a obišli termokomandu Termoelektrane Kostolac B i čestitali radnicima, koji su na radnim mestima u novogodišnjoj noći, rekordnu proizvodnju i poželeli im srećnu Novu godinu.

 

 

 

 

„Nadam se da ćemo u 2017. održati sve što smo dosad uradili, da ćemo imati još stabilniju proizvodnju i bolje uslove za rad u svakom segmentu proizvodnje u kostolačkim elektranama i PK „Drmno“, istakao je Grčić.

            

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top