Humanitarni bazar za Petru Žurkić

Petrovac

Društvo

Humanitarni bazar za Petru Žurkić

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

U Petrovcu na Mlavi još jedan humanitarni bazar za prikupljanje novca neophodnog za lečenje Petre Žurkić.

Na prošlom bazaru prikupljeno je nešto više od 80 hiljada dinara zahvaljujući svim ljudima koji su se ujedinili za pomoć u prikupljanju sredstava za lečenje ove devojčice iz Požarevca, koja boluje od celebralne paralize.

Organizatori veruju da će i ovoj puta meštani Petrovca na Mlavi pokazati svoju humanost, posebno jer će biti održan u subotu, 24. aprila, na pravoslavni praznik Lazareva subota – Vrbica.

Petra je prevremeno rođena beba, u dvadeset i osmoj nedelji trudnoće, sa težinom od 1.200 grama. Odmah po rođenju prebačena je na Institut za neonatologiju u Beogradu, a njena borba za život praćena je krvarenjem, sepsom, prestankom disanja i konvulzijama, usled čega je došlo do teškog oštećenja mozga i dijagnoze cerebralna paraliza - diplegija.

Svih ovih godina, ostale troškove lečenja, terapija i boravka u bolnicama snosili su roditelji sami,  a sada joj je potrebno mnogo više kako bi napredovala, bila funkcionalna i dostigla razvoj svojih vršnjaka.

Pomozimo Petri slanjem SMS poruke: upišite 937 i pošaljite SMS na 3030, a iz Švajcarske upišite human937 i pošaljite SMS na 455.

Pomozimo Petri uplatom na dinarski račun: 160-6000000823196-81 ili uplatom na devizni račun: 160600000082347714

To Top