humanost-ponovo-dosla-iz-insbruka-foto

Požarevac

Zabava

Humanost ponovo došla iz Insbruka (FOTO)

Foto: SPOJI

How Good Of A Friend Are You Really?

SPOJeni smo jači, humanitarni je moto Srpske pravoslavne omladine Inzbruk koja je pomogla porodici Filić

SPOJeni smo jači, humanitarni je moto Srpske pravoslavne omladine Inzbruk koja je pomogla porodici Filić

 


Crtež kuće porodice Filić i kako bi voleli da ona izgleda dobili smo na poklon od Arsenija i njegove braće

 

Srpska pravoslavna omladina Inzbruk – SPOJI je 20. februara posetila desetočlanu porodicu Filić iz Kragujevca i tom prilikom joj  uručila humanitarnu pomoć u vrednosti od oko 700 evra, navode u ovoj organizaciji.

 


Otac Radojica (raseljeno lice sa Kosova i Metohije), majka Jasmina i deca Teodora (10), Arsenije (8), Danilo (7), Anastasija (6), Sofija (5), Vasilije (3), Filip (1,5) i bebica Simonida (3 meseca) žive u jednospratnoj kući u kojoj je samo prizemlje u funkciji - i to delimično.

 


Mali Filići, smestili su se na novi ležaj koji su dobili


Primaju 18.000 dinara socijalne pomoći i 10.000 dinara dečijeg dodatka mesečno. Radojica je do pre dve godine radio kao konobar, ali je izgubio posao i od tada su u veoma teškoj situaciji. Zahvaljujući nekoliko donatora, koji su u veoma kratkom roku reagovali na naš poziv, uspeli smo da im kupovinom ležaja na razvlačenje, veš mašine, električnog šporeta, dugotrajne hrane i opreme za bebu bar malo olakšamo svakodnevnicu, a uz to smo im odneli i igračke i fudbalske lopte, koje su takođe donacija prijatelja naše organizacije i fudbalskog kluba Ahenkirh iz Tirola, kaže Vladimir Vlajić, upravnik za finansije i osnivačSrpske pravoslavne omladine Inzbruk, inače rodom iz Braničeva.

 

Nova veš mašina -
odmah isprobana

Novi šporet -
Alfa plam


Zrak nade sigurno predstavlja i vest da je Radojica u međuvremenu pronašao sezonski konobarski posao.

 


Srpska pravoslavna omladina Inzbruk – SPOJI u ime porodice Filić zahvaljuje svim donatorima i članovima organizacije na humanosti i spremnosti da se pomogne, najavivši pomoć i drugim srpskim socijalno ugroženim višečlanim porodicama.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top