Info-sesija o javnom pozivu za podršku ženama u poslovanju u Golupcu

Golubac

Događaji

Info-sesija o javnom pozivu za podršku ženama u poslovanju u Golupcu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

EU PRO Plus program će u četvrtak, 17. avgusta, održati u Golupcu info-sesiju o javnom pozivu za podršku ženama i mladim početnicama i početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga.

Evropska unija (EU) je za ovaj poziv opredelila 375.000 evra kako bi podstakla preduzetništvo među ženama i mladima i doprinela povećanju zaposlenosti i konkurentnosti lokalne privrede u 43 najslabije razvijene opštine uključene u program.

Pravo učešća na pozivu imaju nezaposlene žene i mladi od 18 do 30 godina, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje  biznisa u jednoj od 43 navedene lokalne samouprave, a među njima su sve opštine Braničevskog okruga.

BESPOVRATNA SREDSTVA EU ZA ŽENE I MLADE POČETNIKE U POSLOVANJU

Za bespovratna sredstva mogu da se prijave i preduzetnice i preduzetnici  i mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena ili mladih, registrovana 2022. godine ili nakon toga. Visina podrške po pojedinačnom projektu iznosi od 5.000 do najviše 10.000 evra.

Poziv je otvoren do 12. septembra, a više informacija o pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na  internet stranici EU PRO Plus programa, a zainteresovani iz Golupca moće će da dobiju sve informacije na info-sesiji koja će se održati u Golupcu u četvrtak, 17. avgusta, u 11 časova, u hotelu Golubački grad.

 

To Top