Inicijativa SSP za osnivanje Alimentacionog fonda

Požarevac

Politika

Inicijativa SSP za osnivanje Alimentacionog fonda

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac održao je danas u Gradskom parku konferenciju za medije povodom inicijative za osnivanje Alimentacionog fonda, a bilo je reči i o ekologiji.

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP), najavila je 1. juna da će ta stranka, po promeni vlasti, formirati Alimentacioni fond, kazala je Jelena Bogovac, potpredsednica Gradskog odbora SSP Požarevac.

„Alimentacioni fond je tu da obezbedi finansijsku sigurnost deci  i samohranim roditeljima od momenta pokretanja brakorazvodne parnice do momenta isplaćivanja alimentacije. Deca i roditelji bili bi zaštićeni, a Alimentacioni fond preuzima ulogu vođenja sudskog spora protiv nesavesnog roditelja koji ne isplaćuje alimentaciju“, objasnila je Bogovac.

Ona je istakla da je Alimentacioni fond u velikom broju evropskih država na snazi i da je na građanima Srbije samo da ga usvoje i implementiraju. Po njenim rečima najmanje 300 hiljada dece i roditelja je potrebna ova vrsta pomoći.

Danas se obeležava Svetski dan zaštite životne sredine. Tim povodom Vladan Milosavljević, predsednik Gradskog odbora SSP, govorio je na današnjoj konferenciji o ekologiji.

„Požarevljani i dalje nemaju izgrađenu fabriku pijaće vode, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i nemaju regulisano pitanje odlaganja komunalnog otpada. Takođe, naša seoska naselja su jedina u okrugu koja nisu obuhvaćena organizovanim sakupljanjem i odnošenjem smeća zbog čega imamo brojne divlje deponije svuda oko nas“, rekao je Milosavljević.

Po njegovim rečima, SSP ima plan za hitan eko spas Srbije koji između ostalog obuhvata: uvođenje ekoloških standarda EU za sve kompanije, krivičnu odgovornost za sve one koji iznose lažne podatke o zagađenju vazduha, zabranu izgradnje mini hidroelektrana na teritoriji Srbije, izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, zatvaranje divljih deponija i formiranje regionalnih centara za upravljanje otpada.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top