Ispunjen plan za osam meseci

Kostolac

Privreda

Ispunjen plan za osam meseci

Foto: “Energija Kostolac“

How Good Of A Friend Are You Really?

Kostolačke termoelektrane sistemu EPS-a isporučile su za osam meseci rada 3,9 milijardi kilovat-časova električne energije, a istovremeno najveći deo remontnih zahvata je realizovan na sva četiri bloka. Polako i sigurno termo sektor ulazi u završne pripreme pred početak zimske, odnosno grejne sezone spreman i pouzdan za proizvodnju.

Kada se radi o blokovima Termoelektrane „Kostolac A“ tokom proteklih meseci, oba bloka radila su u skladu sa očekivanjem. Na manjem bloku od 100 megavata proizvedeno je 337 miliona kWh, a na većem bloku snage 210 megavata, proizvedeno je 669 miliona kWh, čime su oba bloka prebacili plan koji je bio milijardu kilovat-sati za osam meseci.

Na blokovima u Drmnu proizvodnja je stabilna uprkos remontima koji su bili složeniji od prvobitno planiranih zahvata. Na bloku B1 sistemu je isporučeno više od 1,4 milijardi kWh, a na bloku B2 ostvarena je proizvodnja veća od 1,4 milijarde kWh. Oba bloka su proizvela nešto više od 2,8 milijardi kilovat-sati.

Sve u svemu, u proteklih osam meseci sva četiri bloka ostvarila su zadatak u proizvodnji sa nešto više od 3,9 milijardi kilovat-sati.

Stabilnosti je svakako doprinela isporuka kvalitetnog uglja sa Kopa „Drmno“. Na deponijama je konstatno dovoljna količina ovog energenta, ali će se rezerve povećati do početka zimskog perioda proizvodnje.

To Top