Ivana  Vonka  Prokić: „Rovinjska vrata u vreme puževa i sunovrata“

Braničevo

Kultura

Ivana Vonka Prokić: „Rovinjska vrata u vreme puževa i sunovrata“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Radnja romana događa se sedamdesetih godina XX veka, u vreme kad je Velika Jugoslavija bila najveća, ili se bar u to verovalo.

Jedna devojčica je u svoje srce ucrtavala najznačajnije slike svog života. Svako leto koje  je provodila u Rovinju skidalo je sloj po sloj njenog sveta, u kojem je mama bila najsigurnije utočište, a deda ravnopravan drug i saputnik.

U njen život ulaze i druga deca, sudara se s pravom jačeg, otkriva i seksualnost, grižu savesti zbog tajni nepoverenih majci, kao i duboku tugu zbog roditeljskih odnosa, nad kojima strepi osećajući da tu nešto nije kako treba. A kad se ukaže istina, u sasvim neočekivanom i živopisnom obliku, prizvaće i ostale tajne da se otkriju i tako slože mozaik jednog sazrevanja i preobražaja – koji se neće odnositi samo na devojčicu.

Duhovitost, suptilnost i uzbudljiva naracija, udruženi sa melodičnim jezikom, koji budi nostalgiju i promišljanjem koje joj ne dopušta da se razmahne, otvaraju Rovinjska vrata svakome ko je dovoljno odrastao da dopusti svom detinjstvu da ga povede svojim stazama.

Roman „Rovinjska vrata“ možete pronaći u svim knjižarama  Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca E-Braničeva dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke (ime, prezime, adresa  i broj lične karte)  na mejl: redakcija@ebranicevo.com

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top