Izbori u Srbiji 21. juna

Braničevo

Politika

Izbori u Srbiji 21. juna

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć, nakon sastanka sa predstavnicima devet političkih lista koje su najavile učešće na izborima, da će parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji biti održani 21. juna.

Vučić je tom prilikom istakao da su izbori demokratsko pravo i najviši interes građana i države Srbije da izaberu Skupštinu i druge organe vlasti, i poručio da će se u vezi sa izbornom kampanjom slušati preporuke struke.

On je naveo da će u sredu, ako sve bude kako se očekuje, Skupština Srbije ukinuti vanredno stanje, te se postavilo pitanje održavanja izbora, koji su prvobitno bili raspisani za 26. april, pa odloženi zbog epidemije COVID-19.

Predsednik je preneo da je prihvatio predlog pojedinih političkih stranaka koje su tražile da imaju 38 dana za izbornu kampanju do održavanja izbora, tako da će se parlamentarni i lokalni izbori u većem broju opština održati 21. juna.

Prema njegovoj oceni, u maju se ne očekuje da će biti većih predizbornih političkih skupova, naročito u zatvorenom prostoru, dok će se u junu čekati mišljenje lekara.

Vučić je, kada je reč o notarima kojih nema dovoljno za overu potpisa, rekao da su stranke koje će izaći na izbore postigle dogovor o tome da osim notara i opštinski overitelji mogu da overavaju potpise podrške.

„Nakon ovog teškog vremena treba da stvorimo demokratsku atmosferu i izaberemo Skupštinu i Vladu koja će da služi interesima građana“, poručio je on i svima poželeo uspeh na izborima, navodi se na sajtu Vlade Republike Srbije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top