Javni konkurs za energetsku efikasnost u Žabarima

Žabari

Društvo

Javni konkurs za energetsku efikasnost u Žabarima

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Opštinsko veće u Žabarima raspisalo je javni konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama na teritoriji opštine.

Pravo učešća na konkursu imaju građani i stambene zajednice koji ispunjavaju sledeće uslove: da je podnosilac prijave vlasnik porodične kuće ili stana za koji podnosi prijavu, da poseduje dokaz o izgradnji objekta pre donošenja propisa o izgradnji, građevinsku dozvolu dobijenu kroz redovan postupak obezbeđenja dozvole ili iz postupka legalizacije, rešenje o ozakonjenju, dokaz da su započeli proces legalizacije ili uknjiženja ili da je stambena zajednica upisana u odgovarajući registrar.

Maksimalno učešće opštine i Republike Srbije za ugradnju i nabavku materijala za termičku izolaciju spoljnih zidova i krovova za vlasnike porodičnih kuća iznosi do 50 odstvo ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om. Isto učešće podrazumevano je i za stambene zgrade, a uključuje i izradu tehničke dokumentacije za navedene radove.

Maksimalno učešće opštine i Republike Srbije za nabavku i ugradnju prozora i spoljnih vrata sa pratećim građevinskim radovima za vlasnike porodičnih kuća ili stanova i za stambene zgrade je do 50 odsto ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om.

U istom iznosu opština i resorno ministarstvo sufinansiraće nabavku i instalaciju kotlova ili peći.

,,Sve preko maksimalnih iznosa sredstava sufinansiranja snosi podnosilac prijave. Na primer, podnosilac može da se opredeli za skuplje prozore sa tim da razliku u ceni sam snosi”, navodi se u javnom konkursu.

Konkurs je otvoren do 4. oktobra, a podnosilac prijave može konkurisati isključivo za jednu meru.      

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top