Jedna sekunda nepažnje u saobraćaju - katastrofalne poslediceJedna sekunda nepažnje u saobraćaju - katastrofalne posledice

Veliko Gradište

Događaji

Jedna sekunda nepažnje u saobraćaju - katastrofalne posledice

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

U svečanoj sali srednje škole ,,Miloje Vasić” u Velikom Gradištu održana je javna tribina o bezbednosti u saobraćaju pod nazivom “Budimo bezbedni”.

Tribinu je vodila Dea Đurđević, novinarka koja je preživela tešku saobraćajnu nesreću. Cilj je da se ukaže na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju i poštovanja propisa, ali i skretanje pažnje na to da se saobraćajna nezgoda može svakome dogoditi i da su posledice neodgovornog ponašanja pojedinih učesnika u saobraćaju izuzetno ozbiljne.  

Dve godine kasnije Dea, kao predsednica udruženja ,,Budimo bezbedni”, aktivno sprovodi borbu za povećanje bezbednosti u saobraćaju i svojim primerom pokušava da podigne svest građana da jedna sekunda nepažnje može da ima katastrofalne posledice.

U tribini su učestvovali Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, predstavnici Policijske stanice Veliko Gradište i Dunav osiguranja, kako bi društveno odgovornim pristupom građanima uputili poruku da o njima vode računa i na ovaj način.

Udruženje se bavi podizanjem bezbednosne kulture građana, a ovog puta fokus je na bezbednosti u saobraćaju, s obzirom na to da smo svi aktivni učesnici, ali i potencijalne žrtve saobraćajnih nezgoda.

To Top