Još jedna donacija stigla u bolnicu

Požarevac

Događaji

Još jedna donacija stigla u bolnicu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Članovi Udruženja Roma Braničevskog okruga donirali kompjutere Opštoj bolnici Požarevac.

Opšta bolnica Požarevac ostvarila je dobru saradnju sa svim ustanovama i organizacijama u gradu, pa tako i sa Udruženjem Roma Braničevskog okruga.

„Bolnica se trudi da svim pacijentima pruži maksimalne usluge. U našem gradu ima dosta predstavnika romske zajednice i Bolnica aktivno učestvuje u procesu njihovog lečenja i pomaže porodicama. Znamo kakva je situacija u romskim zajednicama, ali trudimo se da pomognemo svim tim ljudima. Na raspolaganju smo 24 sata, jer znamo kakvih nedaća i bolesti ima“ rekao je dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac.

Udruženje Roma Braničevskog okruga kroz regionalnu kancelariju Saveta Roma za međunarodnu saradnju aktivno doprinosi smanjenju siromaštva u najugroženijim društvenim grupama, unapređenju socijane inkluzije, povećanju dostupnosti formalnog i neformalnog obrazovanja, pružanju pravne, psihosocijalne i drugih vidova podrške za marginaizovane socijalne grupe svih nacionalnosti.


Sa primopredaje donacije

„Opšta bolnica Požarevac i Udruženje Braničevskog okruga neguju dugu saradnju u naporima da poboljšaju životne uslove lokalnog stanovništva, te će i ova donacija doprineti poboljšanju usluga koja pruža bolnica za stanovništvo, ali i za naše Rome i Romkinje. Donacija sadrži tri računara sa monitorima, a sve u cilju pružanja bolje i pravovremene usluge i poboljšane komunikacije. Nabavka je finnasirana od sakupljenih članarina Udruženja Roma. Namera je da se u ime Roma i Romkinja zahvalimo bonici na pruženoj nezi u interesu oporavka i lečenja naših članova. Nadamo se da če ovakav vid postati praksa i da ćamo i dalje sarađivati u procesu pružanja podrške ljudima kojima je pomoć najpotrebnija“, rekao je Miroslav Veljković, predsednik Udruženja.

Udruženje Roma Braničevskog okruga već šest meseci u saradnji sa Forumom Roma Srbije sprovodi projekat Centra za romsku zajednicu u republici Srbiji „Besplatna pravna pomoć”. 

Projekt je finansiran od strane  nemačke organizacije SODI iz Berlina i nemačkog ministarstva za ekonomski razvoj. U oviru Romskog edukativnog centra otvorena je kancelarija za besplatnu pravnu pomoć i psihološko savetovalište. Od aprila, više od 700 korisnika se obratilo za pomoć.

„ Donacija koju predajemo predstvalja skroman vid zahvalnosti naše organizacije i korisnika, koji su istakli Bolnicu kao ustanovu u koju imaju najviše povrenja“, kazala je Ivana Kukolj Aleksić, pravnik u Kanacelariji za besplatnu pravnu pomoć u Romskom edukativnom centru.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top