Jovana Pudarević najbolja mlađa juniorka u kik boksu

Požarevac

Sport

Jovana Pudarević najbolja mlađa juniorka u kik boksu

Foto: KBS „012“

How Good Of A Friend Are You Really?

Takmičari Kluba borilačkih sportova „012“ doneli su u Požarevac po dve zlatne, srebrne i bronzane medalje, kao i pehar za najbolju mlađu juniorku sa kik boks turnira „Balkans Best Fighters".

Na turniru koji je po četvrti put održan u Nišu, od 15. do 17. Novembra, učestvovalo je više od 500 takmičara iz Makedonije, Grčke, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Srbije.

U ringovnim disciplinama borili su se Aleksa Petković, Marijana Janković i Sara Miljković. U katergoriji više od 70 kilograma nastupila je Sara Miljković, članica juniorske kik boks reprezentacije Srbije, i naravno, još jednom osvojila prvo mesto i ostala neporažena u svojoj kategoriji.

U kategoriji mlađih juniora ispod 60 kilograma borila se Marijana Janković, koja je na gala večeri imala prilku da se sustetne i ukrsti rukavice sa juniorskom prvakinjom sveta iz Bosne i Hercegovine.

„Izgubili smo sudijskom odlukom na poene, ali smo dali do znanja da možemo ravnopravno da se nosimo i sa dosta iskusnijim protivnicima“, rekao je Nikola Marković, trener u klubu.

U kategoriji ispod 63 kilograma u juniorskoj konkurenciji nastupio je Aleksa Petković, koji se ovog puta okitio bronzanom medaljom. U borbama na tatamiju,u kik lajt disciplini borili su se Ivana  Zdravković, Sofija Ivkov i Jovana Pudarević.

U kategoriji seniorki do 65 kilograma borila se Ivana Zdravković, koja je hrabro u borbu ušla sa povređenom nogom, ali na žalost nije mogla da nastavi, što je i presudilo da protivnica iz Makedonije pobedi. Sofija Ivkov i Jovana Pudarević u juniorskoj konkurenciji do 65 kilograma imale su zanimljiv žreb koji ih je spojio u finalu. Sofija Ivkov je do finala došla pobedivši domaću protivnicu čistom sudijskom odlukom 3:0, dok je Jovana Pudarević imala malo teži put do finala.

Iako je prijavljena za kategoriju do 55 kolograma Jovana nije imala protivnice, pa smo prihvatili da se borimo u dve kategorije iznad, sto je velika razilka kada je borilacki sport u pitanju. Jovana je u prvoj borbi pobedila Makedonku, dok je u drugoj borbi imala težak zadatak da pobedi takmičarku sa domaćeg terena, što je Jovana i uradila neverovatnom borbenošću. Zbog dve pobeđene borbe sa dosta težim i starijim protivnicima, Sofija je inicirala i vrlo rado prepustila da Jovana zauzme prvo mesto na tronu, osvojivši zlatnu medalju i pehar za najbolju mlađu juniorku“, naveo je Marković. 

Marković je podsetio da su prošle nedelje takmičari KBS „012“ nastupali i na kik boks prvenstvu Beograda u kiklajt disciplini za kadete, juniore i seniore. Sedam takmičara se borilo, a medalje su donele Sofija Ivkov, Marijana Jovanović i Jovana Pudarević koja je i na ovom turniru osvojila zlatnu medalju.

Veoma smo ponosni na učinak naših takmičara na prestižnom kok boks turniru u Nišu, kao i na prvenstvu Beograda, ni malo laki protivnici nisu bili, ali su svi naši borci dali svoj maksimum, kako na treningu talo i u borbama. i samo reći hvale imamo za njih. Još uvek bez ikakve finansijske pomoći grada ovi mladi borci iz Požarevca ostvaruju zapažene rezultaze svuda po Srbiji i Evropi, samo na žalost grad Pozarevac ne vidi i ne želi da uvidi o kakvom klubskom kvalitetu se radi i borcima koji prestavljaju svoj grad u jednom od natežih i definitivno najmasovnijem borilačkom sportu u Srbiji“, zaključio je Marković, koji je i predsednik KBS „012“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top