Jovanović: Na ovogodišnjem sajmu predstavljamo  etno turizam

Petrovac

Turizam

Jovanović: Na ovogodišnjem sajmu predstavljamo etno turizam

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi uzela je učešće na 42.Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Pod sloganom "Put pod noge" u Beogradu se od 20. do 23.februara održava 42. Međunarodni sajam turizma. Učešće je uzelo oko 900 izlagača, a među njima je i Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi.

„Naš najveći potencijal je Banja Ždrelo i seoska domaćinstva oko nje koja se bave turizmom, zatim Homoljske planine, Gornjačka klisura, zdrava hrana i priroda.Takođe, verski turizam je veoma popularan, posetioci štanda su naročito zainteresovani za manastir Gornjak i Vitovnicu. Na ovogodišnjem sajmu predstavljamo  etno turizam, odnosno tradicionalnu hranu i zanate zastupljene u našoj opštini. Udruženje žena „Zlatne ruke“ iz Kladurova danas je prezentovalo svoje kulinarske specijalitete na štandu i manifestaciju „Žumerijada“, koja se održava poslednjeg vikenda u julu“, kazao je  Stefan Jovanović, direktor Turističke organizacije opštine Petrovac na Mlavi.

 

Stefan Jovanović, direktor Turističke organizacije opštine Petrovac na Mlavi.

Vanka Jovanović, predsednica Udruženja žena „Zlatne ruke“ iz Kladurova, kaže da su iskoristile ovu priliku da predstave  ono što su radile tokom ove zime.

„Predstavljamo domaću radinost i sitan vez, a donele smo i razboj da pokažemo kako i na čemu radimo. Pripremile smo bogatu vlašku trpezu da poslužimo goste na štandu, pripremile smo vlaški kačamak i plašinte, ovčiji sir, proju, slaninicu i razne kolače“, kaže ona.

 

Vanka Jovanović, predsednica Udruženja žena Zlatne ruke Kladurovo

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac, posetio je danas štand i tom prilikom rekao da je sajam izuzetna prilika da se ova opština predstavi u dobrom svetlu.

„Opština Petrovac ima velike turističke kapacitete ali ih još uvek nismo u punoj meri ostvarili. Ovo je prilika da učimo od drugih opština na koji način promovisati turizam. Uradimo smo nekoliko kapitalnih investicija koje su preduslov za razvoj turizma, uredili smo put Petrovac – Požarevac i Petrovac – Krepoljin, kao i mnoge druge saobraćajnice koje su važne za promociju turizma. Rukovodstvo opštine ima cilj da vrati kasarnu, da grad okrene ka reci kao što se to u modernim gradovima  radi, i imamo nameru da potpuno sjedinimo turističke kapacitete Bistrice, Stamnice, Vitovnice, Ždrela i Milnice u jednu turističku ponudu“, kazao je Nedinić.

 

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi

Sutra će na štandu Udruženje građana „Fabrika“ prezentovati svoju manifestaciju „Rokerijada“, koja se održava poslednjeg vikenda u avgustu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top