Ju Nesbe: ,,Stručnjak za ljubomoru i druge priče“

Braničevo

Kultura

Ju Nesbe: ,,Stručnjak za ljubomoru i druge priče“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

U novoj knjizi Jua Nesbea u izdanju Lagune savremeni skandinavski pisac se uhvatio u koštac sa najsnažnijim ljudskim emocijama koje mogu imati fatalne ishode.

U sedam priča majstora krimi zapleta ljubomora, žudnja i neverstvo transformišu naoko banalne i beznačajne događaje u sudbonosne prekretnice.

Saznavši da je muž vara, jedna žena leti iz Njujorka za London, rešena da okonča svoj život. Ali koga će upoznati u avionu? Vozač taksija pronalazi minđušu svoje žene u poslodavčevom automobilu. Kako li je minđuša tu dospela? Jedan inspektor grčke policije skupo plaćenim životnim iskustvom postaje stručnjak za ljubomoru. Kad na ostrvu Kalimnos nestane nemački turista, lokalna policija pozvaće njega u pomoć. U prepoznatljivom Nesbeovom stilu zbirka „Stručnjak za ljubomoru i druge priče“ duhovito ali i zastrašujuće oslikava savremeno društvo i svet oko nas.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke (ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top