Kajakši svratili na pasulj „Gradištanac“ (FOTO)

Veliko Gradište

Događaji

Kajakši svratili na pasulj „Gradištanac“ (FOTO)

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

„Tour international Danubien“ (TID) kajakaška regata 2019. po 64. put u subotu stigla u Veliko Gradište 

Ove godine oko 130 učesnika iz Nemačke, Austrije, Holandije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Švajcarske, Francuske i naravno Srbije, bili su gosti ove podunavske opštine. 

Opuštena atmosfera u gradskom parku

U gradskom parku i na solani šarenilo šatora sa obeležjima različitih zastava iz celog sveta, privuklo je pažnju prolaznika. Za sve učesnike bila je organizovana večera – pasulj Gradištanac, čime je ujedno najavljena i manifestacija posvećena ovom kulinarskom specijalitetu, koja će se u gradskom parku održati 10. avgusta. 

Kajakaši iz više zemalja pristižu na Dunav kod Gradišta

Najveća i najduža rečna regata na svetu traje 75 dana i za to vreme prevesla se više od  2500 kilomatara rekom Dunav. Regata je veoma popularna u svetu i pored učesnika iz podunavskih zemalja ima ih i sa drugih kontinenata. 
Svake godine, poslednjeg vikenda juna, regata kreće iz nemačkog grada Ingolštadta, a završava se početom septembra u luci Sveti Đorđe u Rumuniji na obali Crnog mora. Učesnici regate  u Srbiju, odnosno, u Apatin, uplovili su, 24. jula. Posle 588 kilometara i 18 dana, učesnici regate će 10. avgusta napustiti Srbiju, uploviti u Bugarsku i nastaviti put ka Crnom moru gde stižu 5. septembra.

Noć pod šatorima
Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije uz pomoć domaćina iz lokalnih samouprava.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top