kako-da-idete-na-privatne-preglede-besplatno

Požarevac

Info

Kako da idete na privatne preglede besplatno?

Foto: A.G.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ako ne možete da zakažete specijalistički pregled u državnoj klinici u razumnom roku, možete besplatno da odete i da se pregledate u privatnoj ordinaciji.

Ako ne možete da zakažete specijalistički pregled u državnoj klinici u razumnom roku, možete besplatno da odete i da se pregledate u privatnoj ordinaciji.


Ukoliko dobijete termin za pregled duži od mesec dana, imate pravo da tražite potvrdu da niste mogli da se pregledate u roku od mesec dana i sa njom odete u privatnu praksu.

 

Račun vam u tom slučaju refundira upravo Klinički centar

O ovom pravu ne zna veliki broj građana Srbije, pa se i dalje zlopate u beskonačnim redovima, zakazujući preglede na koje se čeka mesecima, pa i po godinu dana.


Postoji, dakle, uredba da, ukoliko  u roku od mesec dana ne obavite specijalistički pregled, od trenutka kada ste dobili uput, imate pravo da se pregledate u privatnoj zdravstvenoj ustanovi. Ta ustanova koja nije obavila pregled u roku od mesec dana mora da refundira novac.


Primera radi, iz požarevačke bolnice vas upute u Klinički centar u Beogradu, na neki specijalistički pregled. Prilikom zakazivanja, ukoliko dobijete termin duži od mesec dana, imate pravo da tražite potvrdu da niste mogli da se pregledate u roku od mesec dana i sa njom odete u privatnu praksu. Račun vam u tom slučaju refundira upravo Klinički centar. Ovo se ne odnosi samo na one usluge kod kojih postoje liste čekanja, kao što je ugradnja kuka.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top