Kako se Veliko Gradište priprema za turističku sezonu

Veliko Gradište

Događaji

Kako se Veliko Gradište priprema za turističku sezonu

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Rukovodstvo opštine Veliko Gradište, na čelu sa predsednikom Draganom Milićem, obišlo je radove na čišćenju i uređenju Srebrnog jezera i plaže u okviru pripreme za turističku sezonu u ovoj opštini.

Predsednik opštine podsetio je ovom prilikom da je prošlogodišnja sezona, uprkos koroni, bila veoma uspešna čime su bili zadovoljni i svi koji se bave turizmom, a kojih je u ovoj opštini oko četiri stotine. Kako kaže, ovo je i domaći zadatak da se popravi ono što nije valjalo i pripremi za novu sezonu.

“Uređujemo plažu na Srebrnom jezeru, opština je za tu namenu izdvojila oko 5.000.000 dinara. Potrebno je oko 2.800 kubika da se plaža naspe i da se očisti trava“, rekao je Milić.

Kao novinu i doprinos kvalitetu usluga istakao je da opština planira da uredi plaže i u selima pored jezera – Ostrovu, Kisiljevu, Zatonju kao i u Ramu, kako bi se uključila u turizam.

“Želimo da i ti ljudi počnu da izdaju sobe, da se bave turizmom jer imaju sve preduslove za to“, kazao je on.

Takođe, završena je i sportska hala pored košarkaških terena, a otvaranje je planirano do 1. maja budući da Odbojkaški klub VGSK ove godine obeležava 40. godišnjicu od osvajanja titule prvaka bivše Jugoslavije.

“Dogovorili smo se sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije i Bobom Kovačem, selektorom naše reprezentacije, koji je naš Gradištanac, da ove sezone krene i odbojkaški kamp tako da će to da privuče nove goste na Srebrno jezero“, istakao je Milić.

Pripreme za turističku sezonu vrše se i u gradu, u toku su radovi na sređivanju Muzeja u kome će biti jedna prelepa galerija slika.

Sezona u ovoj opštini počinje sa praznikom rada, od 1. maja, i bogata je dešavanjima – od manifestacija „Dani cveća i meda“, „Alaskih večeri“, „Carevčevih dana“, Međunarodfnog filmskog festivala „Silafest“, „Pasuljijade“, „Gitarijade“  i mnogih drugih, a predsedik je buduće goste pozvao da, pored Srebrnog jezera i lokalne turističke ponude, obiđu i obližnju Ramsku tvrđavu, Viminacijum, Golubačku tvrđavu, manastire Tumane i Nimnik kako bi upotpunili sedmodevni ili duži boravak na jezeru.

To Top