kakvu-buducnost-zele-stari

Požarevac

Info

Kakvu budućnost žele stari?

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Tematska radionica „Kakvu budućnost želimo – šta kažu stari?“ biće održana u ponedeljak, 31. oktobra.

Tematska radionica „Kakvu budućnost želimo – šta kažu stari?“ biće održana u ponedeljak, 31. oktobra.

 

Demografske promene, sve prisutnija pojava ubrzanog  starenja stanovništva, obavezuju Srbiju i lokalne samouprave da pristupe izradi strateških dokumenata kojima bi se obezbedio bolji položaj naših ljudi u trećem dobu.

 

Najpre je potrebno podstaći uključivanje starih lica u društvo kao i prilagođavanje sistema socijalne zaštite socijalnim i ekonomskim posledicama starenja stanovništva.

 

Za potrebe izrade Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja starijih lica u Požarevcu, koji će obuhvatiti period od tri godine (2017 – 2020), na predlog Gradskog veća, formirana je Komisija sa predstavnicima relevantnih institucija i tela.

 

Tematska radionica biće održana u ponedeljak, 31. oktobra. Očekuje se obraćanje gradonačelnika Požarevca, Baneta Spasovića, a biće predstavljena istraživanja i predlog pomenutog Lokalnog akcionog plana.

 

Susret bi trebalo da doprinese postavljanju realnih i ostarivih ciljeva u lokalnoj zajednici, koji će se oslanjati na postojeće resurse, ne samo zarad zadovoljenja potreba starijih već i  kako bi oni mogli da ostvare svoja prava i interese. Radionica se održava u Gradskoj upravi, od 10 časova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top