Kakvu vodu pijemo na javnim česmama u Požarevcu?

Požarevac

Zdravlje

Kakvu vodu pijemo na javnim česmama u Požarevcu?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Zavod za javno zdravlje Požarevac objavio rezultate kvaliteta vode na javnim česmama na teritoriji grada Požarevca. Poslednje uzorkovanje obavljeno je u avgustu 2019. godine.

Prema rezultatima ovih analiza voda je ispravna na javnim česmama u Poljoprivrednoj školi, u Poljani, na Petrovačkoj obilaznici, potom Gornja Čačalica kod Ekološkog doma i u nasljejima Rečica, Beranje i Bare (Šarena voda).

  Na javnim česmama „Donja Čačalica“, „Minine vode“ i u naseljima Maljurevac, Kličevac Ćirikovac, analize su pokazale mikrobiološku naispravnost.

Fizičko-hemijska neispravnost utvrđena je na česmama Pijaca „Krug“, „Parma“ i „Pionirski trg“ Prugovo,  Bradarac manastir Rukumija gde je registrovano prisustvo amonijaka. Na česmi kod OŠ „Vuk Karadžić“ pored amonijaka, pH vrednost nije odgovarjuća za vodu, a na česmi u Ostrovu registrovan je miris. U Kasidolu su povišeni nitrati. U  Lučici  je utvrđeno prisustvo mirisa, amonijaka i mikrobiološka naispravnost.

Zavod za javno zdravlje Požarevac kontroliše kvalitet vode za piće sa javnih česama sa izvorskom vodom na osnovu ugovora sa gradom Požarevcem četiri puta godišnje.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top