Kamen temeljac za novu školu u Zvečki

Braničevo

Privreda

Kamen temeljac za novu školu u Zvečki

Foto: EPS Energija

How Good Of A Friend Are You Really?

U naselju Zvečka, nadomak Obrenovca, položen je kamen temeljac za izgradnju nove školske zgrade OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" sa savremeno opremljenom fiskulturnom salom, u koju će biti uloženo million i 300 hiljada evra.

Događaju su prisustvovali Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije, Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, Dubravka Negre, direktor kancelarije “Evropske investicione banke” za Zapadni Balkan i Miodrag Grčić, v.d.direktora JP EPS, predvođeni Miroslavom Čučkovićem, predsednikom opštine Obrenovac i Verom Đorđević, direktorom Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".

“Najveća zasluga za današnje postavljanje kamena temeljca, odnosno početak izgradnje nove škole i fiskulturne sale, pripada žiteljima Zvečke, posebno najmlađima, koji predstavljaju budućnost ovog mesta. Broj stanovnika u Zvečki iz godine u godinu raste, što predstavlja dodatni motiv i moralnu obavezu za sve nas, od lokalne samouprave do Vlade Republike Srbije, da se u ovakve sredine i dalje investira”, rekao je Milorad Grčić, v.d.direktora JP EPS, u prisustvu stotinka građana, uglavnom đaka i njihovih roditelja.

On je podsetio da su “Elektroprivreda Srbije” i Gradska opština Obrenovac krajem 2018.godine zaključili sporazum o saradnji, na osnovu koga će EPS u naredne tri godine pospešiti i unaprediti razvoj komunalne infrastrukture Obrenovca sa tri milijare dinara.

“U okviru projekta toplifikacije Novog Beograda, koji će se u bliskoj budućnosti grejati toplotnom energijom iz Termoelektrane “Nikola Tesla A” u Obrenovcu, biće toplifikovani i ostali delove obrenovačke opštine, a jedan od njih je i naselje Zvečka”, dodao je Grčić.

Ova prilika iskorišćena je za razgovor o dasadašnjim i sledećim kapitalnim projektima za poboljšanje kvaliteta života u Obrenovcu, Beogradu i Srbiji.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top