Kamp za mlade u Velikom Gradištu

Veliko Gradište

Događaji

Kamp za mlade u Velikom Gradištu

Foto: Zoran Jović

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Veliko Gradište uz finansijsku podršku organizuje tri tematska kampa za mlade iz dijaspore i Srbe u regionu.

Na Srebrnom jezeru 5. jula počeo je prvi od tri tematska kampa za mlade Srbe iz matice, dijaspore i regiona, ekološko – obrazovni kamp pod nazivom „Sačuvajmo našu Srbiju“.  

Kampove finansira Vlada Republike Srbije i Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za saradnju sa dijasporom, a organizator je opština Veliko Gradište.

Kampovi imaju za cilj da kroz zajednički rad, ali i druženje pruže priliku mladima da bolje upoznaju svoju zemlju, da se druže i uživaju u letnjoj sezoni.

„Ideja da se međusobno upoznaju, druže i unaprede svoje znanje o srpskom jeziku, kulturi i srpskoj istoriji“, istakao je za E - Braničevo Vladimir Štrbac, predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište.

Deca će imati priliku da obiđu Ramsku i Golubačku tvrđavu, manastire Nimnik i Tumane, kao i Nacionalni park Đerdap.

Drugi kulturno – obrazovni kamp počeće večeras u 20 časova i 30 minuta  defileom učesnika. Na letnjoj pozornici u parku predstaviće se i kulturno-umetnička društva (učesnici): „Srebrni vez“ iz Zatonja, „Mostovi“ iz Trsta, „Srbija“ iz Beča, „Vlastimir Pavlović Carevac“, Veliko Gradište i Crkveni ansambl „Branko“ iz Leskovca. Nakon ovog kampa biće organizovan i treći, sportsko-obrazovni.

U organizaciji opštine Gračanica na Srebrno jezero doputovalo je tridesetoro dece iz Gračanice i okolnih mesta. U kampu borave i deca iz regiona, Crne Gore, Republike Srpske, Austrije, Rumunije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Kamp traje do 13. jula.

To Top