karavanom-do-posla

Petrovac

Info

Karavanom do posla

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Nacionalna služba za zapošljavanje počinje rad na terenu kako bi došla do nezaposlenih u ruralnim sredinama Braničevskog okruga.

Nacionalna služba za zapošljavanje počinje rad na terenu kako bi došla do nezaposlenih u ruralnim sredinama Braničevskog okruga..

 

 

Karavani zapošljavanja su nova usluga Nacionalne službe za zapošljavanje koja je usmerena ka ruralnim područijima.

 

Procenjeno je da se lica sa tih područija ne nalaze na evidenciji i ne koriste usluge i programe NSZ. 

 

Pretpostavka je da su razlozi za to neinformisanost o mogućnostima za prijavljivanje na evidenciju, kao i nedovoljna upućenost u programe podrške u zapošljavanju.

 

Otuda Karavani zapošljavanja – pilot projekat NSZ.

 

Usluge u okviru karavana obuhvataju informisanje o uslugama Nacionalne službe, pravima i obavezama nezaposlenih, merama aktivne politike zapošljavanje kao i prijavljivanje lica na evidenciju.

 

Sve to, radiće mobilni timovi službe, na terenu, pa će na raspolaganju meštanima MZ Šetonje, 24. februara, biti na raspolaganju od 10 do 14 sati.

 

Osnovnu dokumentaciju, potrebnu za prijavljivanje na tržište rada, što će ovom prilikom biti omogućeno svim zainteresovanim meštanima, čine, lična karta ili neka druga važeća javna isprava sa fotografijom i ličnim podacima (izdata od strane državnog organa sa podatkom o prebivalištu), dokaz o stručnoj spremi (original na uvid), akt o prestanku radnog odnosa – ukoliko je osoba ranije bila zaposlena ili drugi dokazi u skladu sa zakonom.    

 

Opširnije na: http://www.petrovacnamlavi.rs/karavani-zaposljavanja-u-organizaciji-nacionalne-sluzbe-za-zaposljavanje/

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top