A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 131

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 131
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

KINESKA INVESTICIJA: Reciklaža plastike u industrijskoj zoni
KINESKA INVESTICIJA: Reciklaža plastike u  industrijskoj zoni

Požarevac

Privreda

KINESKA INVESTICIJA: Reciklaža plastike u industrijskoj zoni

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Kineski investitor je zakupio oko 11 hiljada kvadratnih metara hale u nekadašnjoj „Šećerani“ i baviće se reciklažom plastične ambalaže.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, rekao je da je investitor već u novom pogonu zaposlio oko 50 ljudi.

„Završetak nove trafostanice očekuje se do kraja meseca ili početkom narednog. Posle izgradnje ove trafostanice investitor će imati dovoljno električne energije za puštanje u rad svih svojih pogona“,  kazao je Spasović.

Gradonačelnik je još  rekao da je investitor dobio sve dozvole i saglasnosti republičkih i gradskih organa.

Reč je o privrednom društvu za reciklažu plastičnih masa i proizvodnju „Ecolux recycling see“ d.o.o.  u Požarevcu osnovano je  7. avgusta 2018. godine. Vlasnici su kineska kompanija„Hangzhou Yufeng Trading“ (50,99 odsto udela), Wang Yulin (48,96 odsto) kao fizičko lice, ujedno i direktor firme,  i Vladan Stevančević iz Mladenovca (0,05 odsto), koji je i prokurist (punomoćnik).

„Krajem septembra očekujemo da počnemo da radimo punim kapacitetom.Čekamo da se završi trafostanica. U oktobru planiramo zvanično otvaranje fabrike. U prvom mahu u objektu bi  bilo zaposleno oko 300 radnika. Kada završimo i drugi objekat primićemo još 150 do 200 radnika“, rekao je Stevančević.

Upitan da li će proizvodnja biti u skladu sa ekološkim standardima naše zemlje kaže:

 „Od samog početka procesa, odnosno od sakupljanja sirovine do kompletne procedure proizvodnje, tj. recikliranja, pranja i granulisanja, ponovo dolazi do iskorišćenja, dakle nema bacanja. Plastika može više puta da se reciklira i koristi. I najvažnije, nema opasnosti po zdravlje i okolinu“, naglasio je naš sagovornik.

U javnosti ova firma je povezivana sa spalionicom opasnog otpada koju tek treba da izgrade Korejci.

„Sa spalionicom nemamo nikakve veze, često nas mešaju, mi se bavimo neopasnim otpadom, samo plastikom“, objasnio je punomoćnik „Ecolux“-a.

 Firma je 16. aprila 2019. godine podnela zahtev za izdavanje dozvole za skladištenje i tretman neopasnog otpada na lokaciji operatera u postojećem industrijskom objektu u delu  kompleksa nekadašnje fabrike za proizvodnju šećera u Požarevcu.

„Sve je stiglo u najkraćem roku. Od samog početka imamo dosta dobru saradnju sa Gradskom upravom Požarevac, nismo imali nikakvih problema, izuzev što čekamo puštanje struje u trafostanici“, zaključio je Stevančević.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top