klimatske-promene-i-hrana

Požarevac

Događaji

Klimatske promene i hrana

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

U školi „Kralj Aleksandar Prvi“ održana centralna manifestacija kampanje „Oktobar mesec pravilne ishrane“ i Svetskog dana hrane - 16. oktobra.

U školi „Kralj Aleksandar Prvi“ održana centralna manifestacija kampanje „Oktobar mesec pravilne ishrane“ i Svetskog dana hrane - 16. oktobra.

 

Pored ove škole, organizator kampanje je i Zavod za javno zdravlje Požarevac u saradnji sa osnovnim školama sa teritorije grada.

 

U Srbiji se Svetski dan hrane obeležava od 2000. godine. Ovogodišnji slogan kampanje je „Klimatske promene utiču na proizvodnju hrane“.

 

http://www.ebranicevo.com/pozarevac/info/vest/10675/svaki-sedmi-covek-na-planeti-gladuje.html

 

 „Postoji mnogo načina kojima možemo da poboljšamo kvalitet naše ishrane i tako sačuvamo naše zdravlje. Zadatak naših stručnjaka je da deci na zanimljiv i stručan način ukažu na sve propuste koji možda postoje u ishrani, ali i na sve dobre navike”, kazala je Ana Jovanović v.d. direktora ZZJZ Požarevac.

 

 

Po rečima direktorke, ne postoji evidencija o broju gojazne dece na nivou okruga, ali i dodaje da će, prema preporuci Ministartva zdravlja, biti sproveden projekat čiji će deo biti i prikupljanje ovih podataka.

 

U okviru manifestacije, dr Saša Dražilović, specijalista higijene i subspecijalista ishrane zdravih i bolesnih u ZZJZ, održao je i stručnu prezentaciju o pravilnoj ishrani.

 

 

Ono u šta smo takođe imali priliku da se uverimo, osim što svi znamo da je zdravo, povrće i voće mogu biti izvanredan materijal za skulpture.

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top