Knjiga poezije pred Požarevljanima

Požarevac

Kultura

Knjiga poezije pred Požarevljanima

Foto: Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“

How Good Of A Friend Are You Really?

Nova knjiga poezije „Osa odmara na listu“, autorke Aleksandre Petrović iz Kučeva, predstavljena u Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu.

Pored autorke, o knjizi je govorio Duško M. Petrović, književnik iz Beograda. Govoreći o strukturi zbirke pesama koja je podeljena u pet tematskih ciklusa i njenoj poetskoj vrednosti, Duško M. Petrović  je na kraju svoje besede zaključio da je knjiga Aleksandre Petrović „Osa odmara na listu“ veliki i topli iskorak, kako iz sputanosti u kojoj živimo, tako i iz savremene srpske poezije.

U umetničkom delu programa nastupio je Uroš Božilović, učenik 4. godine Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Požarevca, u klasi profesora Bojana Stevića. Moderator književne večeri bila je Tatjana Živković.

O autorki

Aleksandra Petrović, književnica iz Kučeva, već 27 godina je prisutna na srpskoj književnoj sceni. Počevši od gimnazijskih dana do danas objavila je šest zbirki poezije: „U vrtlogu“ (Priboj, 1992), „Beleške sa kraja sveta“ (Pljevlja, 1993), „Kroz prizmu ludila“ (Požarevac,1994), „Knjiga“ (Požega, 2009), „Dok posmatram zvezde“ (Požega, 2012) i „Osa odmara na listu“ (Beograd, 2019).

Zastupljena je u brojnim zbornicima i antologijama. Poeziju i prozu objavljuje u književnoj periodici. Član je Udruženja književnika Srbije.

Stvaralaštvo Aleksandre Petrović odlikuje izuzetna lirika, širok spektar tema, od egzistencijalnih do zavičajnih motiva, duboka promišljenost i snažan poetski izraz.


Aleksandra Petrović, autor knjige

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top