Književno veče Ljiljane Habjanović Đurović u Kostolcu

Kostolac

Kultura

Književno veče Ljiljane Habjanović Đurović u Kostolcu

Foto: Renata Minić

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovo je bilo jedno od najposećenijih književnih večeri u kostolačkoj biblioteci.

Književnica je u Biblioteci u Kostolcu govorila o svojim knjigama, o tome šta je motiviše, a šta inspiriše za pisanje. Čitalačka publika, poštovaoci njenog lika i dela, pažljivo su slušali i upijali svaku reč.

Poštovaoci lika i dela književnice Ljiljane Habjanović Đurović

Takođe, odgovarala je na pitanja mnogobrojnih posetilaca o svojim duhovnim knjigama i srpskim svetiteljima, o porodici, o ediciji knjiga za decu, kao i o svojim putovanjima dok je istraživala građu za knjige.

O autoru

Ljiljana Habjanović Đurović rođena je 1953. godine u Kruševcu, gde je završila osmogodišnju školu i gimnaziju. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Radila je kao bankarska službenica i kao komercijalistkinja inostranog turizma, a zatim kao novinarka i urednica u magazinu „Duga”. Od 1996. godine posvetila se samo književnom radu.

Objavila je 15 romana: „Javna ptica“ (1988), „Ana Marija me nije volela“ (1991), „Iva“(1994), „Ženski rodoslov“ (1996), „Paunovo pero“ (1999), „Petkana“ (2001), „Igra anđela“ (2003), „Svih žalosnih radost „(2005), „Zapis duše“ (2007), „Voda iz kamena“ (2009), „Sjaj u oku Zvezde“ (2012), „Naš otac“ (2014), „Gora Preobraženja“ (2015), „Onda je došla Dobra Vila „(2016) i „So zemlji“ (2018).

Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada, među kojima su i Orden Svetog Save koji joj je Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne Crkve dodelio 2007. godine, na predlog Njegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Pavla, a na predlog Njegove svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Irineja 2016. godine dodeljen joj je Orden Svetog Despota Stefana Lazarevića „za istrajnu ljubav prema Svetoj Majci Crkvi, naročito pokazanu njenim književnim delima u kojima su iznete hrišćanske neprolazne ­ savremene vrednosti.”

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top