Ko je Zlatan Zabukovec na Fejsbuku i šta otkriva?

Kučevo

Društvo

Ko je Zlatan Zabukovec na Fejsbuku i šta otkriva?

Foto: FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavio se profil sa imenom Zlatana Zabukoveca, direktora Centra za kulturu u Kučevu, na kome su objavljene fotografije više autorskih ugovora koje je ova ustanova navodno sklopila sa odbornicima u kučevačkom parlamentu.

Na objavljenim fotografijama vidi se ime ustanove koju zastupa Zabukovec, potpisnika autorskog ugovora, posao za koji se angažuje i iznos koji se kreće od 10 do 30 hiljada dinara, ali se ne vidi datum kada je ugovor sklopljen, potpis i pečat.

Uz fotografije objavljen je i sledeći tekst: „Kod mene na spisku su i odbornici, ima ih skoro 20, direktori u penziji, deca direktora, stranački funkcioneri, tašte i prije, ukupno 50. Pare su vaše pa je red da znate gde ih trosim.“

Ovakve objave izazvale su burnu reakciju kučevačke javnosti,a Zlatan Zabukovec za E-Braničevo tvrdi da nikada nije koristio Fejsbuk i da je profil lažan.

„Prijavio sam lažni profil pre skoro mesec dana direkciji za tehnološki kriminal. Fejsbuku smo pisali da blokira profil, međutim dobili smo odgovor da ništa nije kompromitujuće i profil je i dalje aktivan“,  objašnjava Zabukovec.

Na pitanje da li su i delovi objavljenih ugovora lažni ili oni zaista postoje, kaže da ne zna o kojim se tačno ugovorima radi.

„Nisam video šta je objavljeno i ne zanima me, moguće je da su nešto falsifikovali i oko ugovora. Svi ugovori su u službenoj dokumentaciji i ovlašćeno lice može da ih pogleda u svakom trenutku“, kazao je Zabukovec i dodao da ustanova kulture može imati zaključene autorske ugovore.

Konkretno o objavljenim ugovorima nije želeo da govori. Na pitanje zašto bi neko krivotvorio baš ovakve podatke i to na ovaj način, kaže:

Razlog je  to što Centar za kulturu u poslednjih godinu dana dobro radi, ima raznovrsne programe, izložbe, aktivno kulturno-umetničko društvo i pokrenuto je amatersko pozorište“.

To Top