Kobni skok u bazen: Zatvorenik ostao nepokretan

Požarevac

Hronika

Kobni skok u bazen: Zatvorenik ostao nepokretan

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Smederevac (34), koji je osuđen za dilovanje droge, teško je povređen pre nekoliko dana prilikom skoka u bazen u požarevačkom zatvoru „Zabela”.

On je hitno prebačen na Urgentni centar u Beogradu i podvrgnut operaciji vratnih pršljenova, koja je trajala šest sati. Od pada je paralizovan, ali lekari ulažu sve napore da ponovo stane na noge, piše „Alo”.

Mladić je loše procenio dubinu bazena i naglavačke skočio u plićak, zbog čega je teško povredio kičmu.

- Zatvorenik se tog dana rashlađivao na bazenu sa ostalim cimerima na nesnosnoj vrućini. Prema jednoj verziji, zatvorenici su čučnuli u vodu, govoreći mu da je tu duboko i podsticali ga da skoči. Međutim, neslana šala se pretvorila u nesreću, jer se Ivan zaleteo i naglavačke skočio u plići deo bazena. Posle kobnog skoka u vodu ostao je nepomičan. Ostali plivači su mu odmah pritekli u pomoć, izvukli ga napolje i pozvali lekare - priča sagovornik lista Alo.

Prema drugoj verziji, Ivan je sam loše procenio dubinu i napravio kobni skok. To je manje verovatna verzija, jer je nemoguće da nije primetio da ostali kupači stoje u tom delu bazena. Moguće je da je skokom hteo da impresionira ostale zatvorenike, ali nikome nije jasno zašto je to uradio potpuno nepromišljeno - kaze izvor „Alo!”.

Bazen u „Zabeli” koriste zatvorenici osuđeni za lakša krivična dela. Najpoznatiji među zatvorenicima „Alkatraza” je bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija, osuđen na 40 godina zatvora, kome je uskrćeno pravo na kupanje.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top