Koja opština iz Braničeva je dobila najvišu ocenu za transparentnost?

Braničevo

Društvo

Koja opština iz Braničeva je dobila najvišu ocenu za transparentnost?

Foto: Transparentnost Srbija

How Good Of A Friend Are You Really?

„Transparentnost Srbija“ već godinama sprovodi istraživanje „Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji – LTI“ na osnovu metodologije ustanovljene 2015. godine. Ocenjene su i rangirane sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji.

Prema istraživanju koje je i ove godine sprovela organizacija „Transparentnost Srbija“, opština Veliko Gradište ocenjena je visokom ocenom.

Kako se navodi, Veliko Gradište na ovom rangiranju ima indeks 71, na skali od nula do 100, i nalazi se na devetom mestu među 145 rangiranih jedinica lokalne samouprave. Taj skor bi pre dve godine bio dovoljan za prvo mesto.

Takođe, iz „Transparentnost  Srbija“ kažu i da je ocenjeni rezultat daleko bolji u odnosu na LTI 2020, za 10 poena i za četiri mesta na tabeli, te da je konačan rezultat znatno iznad proseka cele Srbije, koji iznosi 48.

Kako napominje „Transparentnost Srbija“, jasno je da postoji potencijal i za dalji rast, a opština Veliko Gradište je spremna da ispuni ova očekivanja sprovođenjem niza preporučenih mera za povećanje nivoa transparentnosti i jačanje poverenja građana.

To Top